Ministerul Dezvoltării anunță construcţia a 10 creşe noi / Numărul total al creşelor aprobate pentru construcție ajunge la 53

420 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Alte 10 noi construcţii de creşe au primit aprobare prin Programul naţional de construcţie de creşe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, anunţă ministrul Cseke Attila. Numărul total al creşelor aprobate pentru a fi construite, la nivel naţional, creşte, astfel, la 53, informează News.ro, potrivit G4Media.ro.

Ministerul Dezvoltării susţine dezvoltarea echitabilă a localităţilor, de aceea, pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi municipiu am aprobat construirea unei creşe sau două acolo unde numărul locuitorilor depăşeşte 100.000. Am aprobat finanţarea pentru primele 43 de creşe în noiembrie, iar acum am aprobat alte 10 noi construcţii în fiecare parte a ţării”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că dintr-un total de 395 de creșe câte funcționează în România, doar 148 vor trece în anul școlar 2021-2022 în subordinea Ministerului Educației. Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației este prevăzută în Hotărârea de Urgență nr. 100 din 10 septembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial pe 15 septembrie.

În urmă cu două săptămâni, Senatul a decis ca toate creșele existente acum – inclusiv cele care sunt și rămân la consiliile locale, pentru că trecerea acestora la minister este opțională pentru fiecare autoritate locală – să devină acreditate „prin efectul legii”, fără să mai treacă la ARACIP.

Un proiect pus în dezbatere de Ministerul Educației, prevede ca „personalul nedidactic al unității de educație anteprescolară trebuie să parcurgă un modul specific de formare profesională privind educația timpurie, cu o durată de cel puțin 30 de ore, o dată la 5 ani”.

Citește și:
Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister
Creșele vor primi copii de la 0 luni, nu de la 11 luni, cum decisese Ministerul Educației, iar la „grupa mare” vor putea fi și câte 20 în grupă, potrivit modificărilor Legii Educației adoptate de Senat / Forul a decis ca toate creșele existente acum, de stat, particulare și confesionale, să fie acreditate din oficiu, fără să mai treacă pe la ARACIP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like