Ministerul Educației din Republica Moldova: Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, doar așa copiii vor deveni adulți intoleranți la corupție

1.054 de vizualizări
Ministrul Educației din Republica Moldova a interzis ieri, prin ordin, acceptarea de către profesori a oricăror sume de bani de la părinți. Ministerul a anunțat astăzi că “părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni”. În Republica Moldova, Ministerul cuprinde sub aceeași umbrelă și Educația, și Cultura, și Cercetarea.

“Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, spune Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, într-un comunicat de presă dat publicității astăzi.

Ce prevede ordinul ministrului Educației din Republica Moldova:
Foto: mecc.gov.md
Foto: mecc.gov.md
Foto: mecc.gov.md

 

Descarcă de aici Ordinul ministrului Educației din Republica Moldova

De precizat că Republica Moldova trece de câțiva ani printr-o serie de modificări aduse legislației în educație, fiind implicată într-un proces de reformare a domeniului, folosind experți ai Comisiei Europene.

Actualul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost ministru al Educației în perioada 2012-2015.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like