Ministrul Educației anunță eliminarea colegiilor naționale din lista școlilor înscrise în programul Masă caldă

2.047 de vizualizări
Foto: captură edu.ro
Ministrul Educației a declarat în cadrul unei conferințe de presă că elevii care învață la Colegii Naționale din municipii nu vor mai beneficia de programul “Masă caldă în școli”. În același timp, se va extinde numărul școlilor la peste 300, dar nu a precizat câte vor beneficia de program.

“În această listă nu se vor mai regăsi, așa cum s-au regăsit în fiecare cei 6 ani, de aplicare colegiul național din centrul unui municipiu, din București sau alt municipiu reședință pentru că în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele școli, este evident că nevoia unei mese calde este mult mai mare în mediul rural, în zone defavorizate poate chiar și în mediul urban, dar pentru alte categorii de școli”, a precizat oficialul.

Ministrul a mai spus că va extinde numărul de școli care să facă parte din programul Masă Caldă, la peste 300:

“Vom da o nouă ordonanță de urgență prin care se crește numărul de școli în așa fel încât elevii să beneficieze de această masă în școală. Vom extinde la peste 300 de școli, vedem câte. Este vorba de o creștere semnificativă, de 15 RON pe zi pentru hrană. Vreau să vă spun că până acum alocați nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluției prețurilor din ultima perioadă”.

Articol în curs de actualizare


1 comment
  1. Ușor ușor, o să elimine toate școlile, parcă văd. O să găsească motive că nu sunt fonduri suficiente pentru programul acesta. Tâmpeanu e omul minciunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Etapa a III-a de admitere la liceu 2023. În București au rămas 720 de locuri libere după a doua etapă. Pe listă se află și Colegiul Național „Sfântul Sava” / Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

În Capitală, după primele două etape de admitere la liceu 2023, au rămas neocupate 720 de locuri, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Dintre acestea, 128…
Vezi articolul