Ministrul Educației: Nu există alte state europene care să oblige elevii să poarte mască la orele de sport

1.253 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
“La orele de sport, conform ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, purtarea măștii este obligatorie indiferent de condiții. Am transmis astăzi la Ministerul Sănătății analiza Comisiei Europene. Am adresat rugămintea de a reanaliza situația din această perspectivă și sunt convins că se va ajunge la un numitor comun. Nu există alte state în care orele de educație fizică să se deruleze și să fie obligați elevii să poarte mască”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

“Există multiple recomandări, care diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar la locul desfășurării orei de sport, evitarea jocurilor care presupun interacțiune, orele să se desfășoare în exterior. Avem în vedere să preluăm aceste recomandări, precum derularea orelor de educație fizică în exterior când este posibil. Nu există state europene care să oblige la purtarea măștii în orele de sport”, a afirmat Cîmpeanu.

Întrebat dacă este nevoie de educație sexuală, ministrul Educației a răspuns că “este vorba despre curriculum, despre planurile-cadru pentru liceu, care au fost lansate în dezbatere și în urma consultării publice au rezultat mai bine de 1000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că e bine să analizăm în ansamblu planurile-cadru și în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăți și pentru a avea planuri-cadru adaptate secolului XXI. Cu siguranță e nevoie de educație sexuală, există și în acest moment la disciplina Educație pentru sănătate, dar care este opțională și urmată de un număr mic de copii”.

Citește și:
Elevii să nu mai poarte mască la orele de sport – solicitarea comună a sindicatelor din Educație și Federației părinților

5 comments
  1. Nu se poate face sport de performanta cu masca, cel mult se pot realiza cateva exercitii simple de stretching. Nu este normal ca la orele de sport sa se poarta masca, nu are niciun rost, fiind contraindicata chiar de catre medici. Daca in toata Europa nu se poarta masca la orele de sport, de ce trebuie sa fim noi mai catolici decat papa? Este regretabil faptul ca dupa atatea proteste de #rezistenta la care am participat si noi cu entuziasm, dreapta salvatoare decide sa continue subfinantarea cronica a sistemului de educatie si de cercetare. Pai atunci de ce am mai fost la proteste, doar asa sa ne aflam in treaba la -20 de grade iarna, ca nu aveam altceva de facut? Dam jos un sistem politic, impunem altul nou, si constantam cu stupoare ca nimic nu s-a schimbat, politicienii se lupta doar pentru o imagine electorala.. Cum ar spune un clasic, “mărirea […] era în programul electoral, nu în cel de guvernare. #rezist #ghinion #când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă

    1. Cred ca multi dintre noi suntem de-a dreptul ipocriti si uitam ca in copilarie am alergat mai ceva ca-n sporturile de performanta cu fularul la gura!
      pai alte state isi permit sa aiba si 10 si 15 -si 20 mii de cazuri pe zi si de asta isi permit ca copiii lor sa nu poarte masca si la eductie fizica…crezi ca poti sa spui asta si despre noi? …adica mai ajung unii la spital, la terapie …le ofera sansa sa scape. La noi cam orice caz in plus conteaza…pina cand se umple si la ei paharul… In plus, sport de performanta faci cu copilul unde oi vrea tu. La scoala faci miscare nu spot de performanta!!! si din miscarea asta nu crapa niciun copil cu masca la gura (le-o veni mai greu sigur) si, tinand cont de situatie, nici nu cred ca moare cineva daca se misca mai incet cat sa-si poata trage sufletul prin masca! sa fim seriosi…sport de performanta la scoala pana la clasa a 4 a??? ei abia incropesc sa plimbe minge de colo colo!

  2. La sport virusul ia o pauza? MARE INCOMPETENT! Ce daca alte state nu poarta masca la sport? Alte state au si alte sisteme medicale ,in care pacientilor nu le cad tavanele in cap si nici nu iau foc .Alte state permit si scolarizarea online,alea de ce nu le vede distinsu lui Ponta? Pana in 2019 la PSDisti a fost ,ba la alde,ba la pro romania.A fost ministru la educatie si pe vremea lui Ponta.PAI NU TREBUIA SA STARPIM PSDEUL,asa l-au starpit,incat ne conduce educatia si viata copiilor? Nu e de mirare ca are pornirile astea comuniste:ori toti in online ori toti fizic la scoala! Nu e de mirare ca aseara planuia sa nu se respecte legile date de anul trecut,si sa aduca si restul elevilor la scoala,chiar daca va fi scenariu rosu.PAI ASTA ANUME NU ACTIONEAZA IN INTERESUL COPIILOR,A SANATATII SI VIEETII LOR.Stie clar ca acum nu e nici o distantare in scoli,ca sunt 30 de elevi in clase,la sport toti stau in sala fara masti,cate mai multe clase de-odata…. DEMISIA TRASEIST POLITIC CARE ESTI ! DEMISIA psdistule,DEMISIA partid pierzator alde si proromania!!!!!

  3. Doamne, ce probleme are si ministrul asta! Fix de masca la educatie fizica se impiedica educatia romaneasca! De aia sunt 40 la suta analfabeti functionali…nu li s-a oxigenat creierul la educatie fizica!!! Ministrul o fi facut vreo fixatie cu masca asta! De 2 saptamani tot cu asta se ocupa! Cert e ca si-a ales fix momentul potrivit sa o dea jos! Parca saboteaza pe cineva, as zice! Felicitari si spor la oxigenare, poate vedem mai mult in sistemul asta de educatie decat o masca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul