Ministrul Educației: Sunt conștientă de importanța testelor PISA și până la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute

3.638 de vizualizări
Foto: Facebook Monica Anisie
Ministrul Educației revine asupra declarațiilor cu privire la testele PISA și anunță că luni va realiza, împreună cu specialiștii și cercetătorii în științele educației, “o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018”, iar până la “cel târziu la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute și asumate de toți actorii educaționali”.
  • Anunțurile vin după ce, în ziua anunțării rezultatelor PISA de către OECD, ministrul Anisie a declarat că nu trebuie să ne îngrijoreze rata de 44% analfabetism funcțional arătată de PISA 2018, pentru că rezultatele obținute de România nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație.

“Sunt conștientă de importanța” testelor PISA, a scris ministrul Educației, Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, precizând că este cea care în 2016, din funcția de secretar de stat pe preuniversitar în Guvernul Cioloș, a lucrat pentru participarea României la testele PISA în 2018.

“PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016, tocmai pentru că am fost și sunt conștientă de importanța acestora și pentru că nimeni altcineva nu își asumase ca România să intre în această evaluare! De altfel, nici până la momentul actual niciun alt ministru nu și-a asumat inițierea Hotărârii de guvern privind PISA 2021!”, a continuat Anisie.

Planul de acțiune al Ministerului Educației ca urmare a rezultatelor PISA 2018

Ministrul Educației a anunțat că joi a stabilit “planul de acțiune ca urmare a rezultatelor PISA 2018, în care am inclus atât măsuri imediate, cât și măsuri de perspectivă:

▶️Luni, 9 decembrie, împreună cu specialiștii și cercetătorii în științele educației voi realiza o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018, analiză care va constitui baza pentru identificarea și adoptarea unor măsuri;
▶️Luni, 16 decembrie, voi organiza o dezbatere la care, alături de specialiști, vor participa reprezentanți ai profesorilor, elevilor și ai societății civile;
▶️Până cel târziu la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute și asumate de toți actorii educaționali.”


2 comments
  1. Ar fi interesant sa se precizeze cateva lucruri.
    In anul 2.000 s-a luat in calcul doar citirea, in 2003 s-a introdus matematica apoi stiintele, in 2006.

    Rezultatele?
    In 2000 ne-am situat pe locul 33 din 39 de tari, atentie la acest aspect.
    In 2003 nu am participat, iar in 2006 am oucpat locul 45 din … 51 de tari, de aceasta data. In 2006 am ramas pe locul 45, dar de aceasta data din 57 de tari.
    In 2012 suntem tot pe locul 46, dar acum au participat la studiu 61 de tari.
    In 2015 suntem pe locul 47 din 72 de tari!

    Ar fi frumos sa prezentam faptele in intregime. Datele sunt publice, necesita insa un minim efort de a le cauta si corobora.

  2. Dacă sunteți conștientă de gravitatea situației, iată câteva sfaturi :nu mai mențineți ca titulari pensionabiliî obosiți pana la 68 de ani .Sunt depășiți și dezinteresați .Astia zic ca asa cum au predat de zeci de ani …adică memorare de comentarii asa fac si acum . Introduceți profesorul itinerant care sa lucreze cu grupe mici de elevi pe categorii .Astfel vor fi ajutați cei slăbuți .Micșorați numărul de elevi în clase un maximum de 22 e suficient .Creșteți nr de ore de romana pt ca profesorul sa aibă timp sa lucreze cu elevii în privința lecturii și interpretarii înțelegerii unui text dat .Nu mai permiteți titularizarea pe romana a unor invatator FĂRĂ A DA EXAMEN DE SPECIALITATE .Nu mai permiteți fraudarea examenelor .și cei ce s -au titularizat cu 5 -6 sa fie reevaluati dacă vor menținerea pe post. After school si A doua șansă în toate școlile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Inspectoratului școlar Mureș, Sabin Pășcan, acuzat că a cerut unor cântăreți de muzică populară să susțină un concert gratuit, ca să aprobe în schimb transferul copilului lor la altă școală / Pășcan este urmărit penal pentru șpagă în alt caz

Șeful ISJ Mureș, Sabin Pășcan, urmărit penal pentru șpagă, și acuzat că ar fi pretins 3.000 de euro pentru ca un elev să promoveze examenul de BAC 2023, ar mai…
Vezi articolul

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, anunță că se retrage din funcție luna viitoare și că va intra în politică: „Mă culc liniștit, știind că nu am făcut politică, înțelegeri sau orice altceva care ar fi dăunat elevilor”

Președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache, anunță că în luna aprilie se va retrage de la conducerea acesteia. Organizația are un protocol cu Ministerul Educației în calitate de asociație…
Vezi articolul

Apel la transparență, făcut de Societatea Academică din România, pentru care Ligia Deca a lucrat în trecut: Ministrul, secretarii de stat și secretarul general să facă publice lucrările academice ale căror autori sunt

Ministrul Educației, Ligia Deca, secretarul general și secretarii de stat, precum și cei care dețin funcții de conducere la nivelul instituțiilor aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Educației să își…
Vezi articolul

Premierul Florin Cîțu, despre digitalizarea Educației: Pe termen scurt este această soluție cu tablete pe care le dăm copiilor, dar pe termen lung trebuie să găsim un sistem mult mai simplu și mai eficient. Eu nu sunt chiar așa de pesimist că va mai dura mult sistemul acesta online

“Pe termen scurt este această soluție cu tablete pe care le dăm copiilor, dar pe termen lung trebuie să găsim un sistem mult mai simplu și mai eficient”, a declarat…
Vezi articolul