Ministrul Educației, vizite incognito în școli de săptămâna viitoare: Vreau să merg în școli fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo

SURSA: Captura PROTV
Noul ministru al Educației intenționează să facă vizite neanunțate prin școli, chiar de săptămâna viitoare, potrivit stirileprotv.ro. Monica Anisie a declarat într-un interviu pentru PROTV că vrea să meargă în școli „fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul.

Anisie a declarat că primul județ în care va merge va fi ”în apropiere de București”. Oficialul mai spune că va face vizite în școlile din două sau trei județe pe săptămână în perioada următoare.

În același interviu ministrul Educației a promis că va căuta o soluție pentru reducerea numărului de teme pentru acasă.

Iată dialogul pe care ministrul l-a avut cu Roxana Hulpe, reporter PROTV.

Monica Anisie: O să încerc să dezvolt în cadrul Ministerului Educației întâlniri cu profesorii, la firul ierbii. Îmi propun să merg și să discut cu profesorii având alături și specialiștii din domeniul științelor educației.

Roxana Hulpe: Vreți să mergeți în școli?

Monica Anisie: Da, vreau să merg în școli fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul.

Roxana Hulpe: Când veți începe vizitele în școli?

Monica Anisie: De săptămâna viitoare. Dar nu vreau să spun unde.

Roxana Hulpe: În ce județ?

Monica Anisie: În apropiere de București voi merge, voi merge în primul județ.

Roxana Hulpe: Deci veți face în fiecare săptămână un județ?

Monica Anisie: Nu, voi face două sau trei județe, în funcție de cât de îndepărtate sunt județele respective.(…) Vorbim doar de a ne sfătui împreună ceea ce este mai bine pentru sistem. De aceea am și dat un ordin prin care vreau să debirocratizez și să iau de pe umerii profesorilor acele hârtii pe care ei trebuie să le facă. Ori eu dacă nu merg la ei, nu mă îndrept eu către ei, nu cred că de aici dintr-un birou al Ministerului nu se pot lua decizii fără să te consulți cu toți actorii care sunt implicați în sistemul de educație”.

Anisie revine asupra declarației că va tăia din disciplinele de la școală pentru a reduce numărul orelor: Nu trebuie neapărat

Monica Anisie a mai declarat că nu este de acord cu metodele învechite de predare care încă se mai practică în unele școli din România.

”Să învățăm să gândim, nu să reproducem. Asta a fost întotdeauna deviza mea, pentru că, fiind vorba de limba română, toată lumea se gândește că trebuie să învățăm pe de rost niște comentarii. Nu. Pentru că noi trebuie să le construim copiilor niște competențe. ori aceste competențe nu se pot dezvolta punându-l să memoreze niște comentarii ale altora. Măcar atât să faci tu ca profesor, să începi să îl lași și pe el să aibă o părere personală. Știu ceea ce spuneți dumneavoastră, există încă profesori care dictează copiilor ceea ce trebuie să învețe. Nu aceasta este soluția.” – spune Anisie.

FOTO: Captura PROTV

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Dezbatere aprinsă Ecaterina Andronescu-Oana Moraru. Ministrul vrea ca profesorii să treacă din nou în universități, pentru reîmprospătarea cunoștințelor / Moraru: Inspectorii școlari, metodiștii fac parte din nomenclatura de partid. Sper că în mandatul al IV-lea salvați niște aparențe

Copiii trebuie să poată fi din nou lăsați repetenți începând din clasa I, iar profesorii trebuie să treacă în procesul de formare “din nou în universități” pentru “reîmprospătarea cunoștințelor”, a…
Vezi articolul