Ministrul francez al educaţiei: Contaminările în rândul elevilor şi profesorilor sunt “sub control” / Oficialul a anunțat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor

2.692 de vizualizări
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer / Foto: captură – Facebook.com
Numărul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor rămâne “sub control” în Franţa, a declarat vineri ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, relatează Agerpres.

În prezent, vineri, numărul elevilor testaţi pozitiv este de 3.528, iar cel al personalului didactic – 1.167“, a declarat Blanquer la postul de radio RTL. Este “o cifră ţinută sub control“, a apreciat el, faţă de totalul de 12 milioane de elevi şi 1 milion de persoane care fac parte din sistemul educaţiei naţionale din Franţa.

Contaminările înregistrate în cadrul sistemului de educaţie rămân “sub proporţiile care se întâlnesc la restul populaţiei“, a subliniat el.

Ministrul a explicat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor, unde protocolul sanitar va fi de acum întărit: acestea trebuie să se organizeze pentru a permite mai mult studiul online, cu condiţia de a se păstra cel puţin 50% din învăţământul cu prezenţa fizică pentru fiecare elev.

În schimb, Blanquer a exclus o astfel de evoluţie la colegii, unde învăţământul “rămâne organizat cu prezenţă 100%“.

Situaţia colegiilor este foarte diferită de cea a liceelor“, a explicat el. În aceste instituţii, este “mai uşor” să fie menţinuţi elevii într-o singură clasă pentru că ei nu au cursuri de specialitate.

Elevii sunt de asemenea “mai tineri” şi pun – potrivit lui – “mai puţin probleme în privinţa contaminării’, iar densitatea în colegii este ‘în general mai mică” decât cea din licee.

Ministrul a explicat de asemenea că lucrează “cu autorităţile din sănătate” pentru ca persoanele implicate în sistemul Educaţiei naţionale să fie ‘mai testate‘. 


3 comentarii
  1. În Franta sunt autobuze scolare, elevii și profesorii nu se înghesuie în mijloacele de transport aglomerate și colcaind de aer închis, precum în București.
    În România de vina pentru insistentele penibile sunt pe de o parte dorința părinților de a scapa de proprii copii de acasă, dar și superficialitatea elevilor, care confunda învățământul face to face cu socializarea. Dar nici unii, nici ceilalți, nu recunosc motivul real, ci se dau de ceasul morții ca elevii nu pot învata online și e musai sa redevina vectori asimptomatici de transmitere a covidului către profesori, bunici, persoane cu comorbiditati și elevi cu imunitatea scăzută.
    Sper ca cei din comitetul de urgenta nu se vor lăsa păcăliți și înduplecati de ipocrizii.

  2. Ce tot ne comparăm cu Franța?! Suntem la ani lumină de ei…. Acolo testează, izolează, triaza și tot sunt îmbolnăviri cu miile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Studiu World Vision România: Jumătate dintre familiile din mediul rural ar „anula” Crăciunul în 2021, din lipsa banilor, iar 1 din 6 părinți nu are nici măcar 10 lei pentru a cumpăra un cadou copilului

Jumătate dintre părinții vulnerabili din mediul rural și-ar dori să anuleze Crăciunul din acest an pentru că nu au bani pentru cadouri și brad, potrivit studiului “Crăciunul pentru copiii din…
Vezi articolul

Elevii navetiști spun că gratuitatea pe transport nu se aplică peste tot și că tarifele au crescut în această perioadă a examenelor. CNE cere Parlamentului să modifice OUG privind transportul gratuit

Consiliul Național al Elevilor cere parlamentului modificarea Ordonanței guvernului care asigură transportul gratuit pentru elevi, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Organizația publică în sprijinul demersului său un sondaj la…
Vezi articolul