Ministrul Sănătății, despre deschiderea școlilor: În a doua jumătate a lunii august vom ști exact cum se deschide școala

7.441 de vizualizări
Foto: gov.ro
“În a doua jumătate a lunii august vom ști exact cum se deschide școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta este răspunsul ministrului Sănătății, cu o lună și jumătate înainte de începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Și premierul Ludovic Orban a declarat în cursul dimineții că “nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția pandemiei”, lăsând de înțeles că e prea devreme.

Amintim că elevii din patru asociații județene au protestat în această dimineață în fața Guvernului, cerând executivului condus de Ludovic Orban să descentralizeze decizia deschiderii școlilor și să anunțe oficial modalitățile finale de începere a cursurilor.

În urmă cu o săptămână, întrebat tot despre cum se vor deschide școlile, Ludovic Orban răspundea: “Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

Citește și:

 


3 comments
  1. Trebuie sa înțelegem ca nu va funcționa decât scenariul 2 “ fata in fara” in localitățile mici și fără infectări și 4 “ online “ in marile aglomerări urbane . De aceea nici nu iau decizii. Variantele HIBRIDE sunt fantezii care nu pot fi puse in practica . Chiar dacă se va încerca la început ceva , după o luna vom fi nevoiți sa ne ținem copiii acasă , deoarece vor exploda cazurile . Igiena din scoli, infrastructura urbană de transport nu va permite mersul la școala mai mult de o luna .Sa fim realiști .

  2. Oameni așteaptă o viziune pe 10-20 de ani și el nu este în stare sa spună ce se întâmplă peste 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like