Protest al elevilor în fața Guvernului: copiii cer descentralizarea deciziei de redeschidere a școlilor și ca autoritățile să prezinte un plan concret privind anul școlar 2020-2021

7.019 vizualizări
Protest al elevilor in Piata Victoriei / Foto: Captura Digi 24
Asociația Elevilor din București și Ilfov protestează în fața Guvernului, față de incertitudinea care domnește cu o lună și jumătate înainte de începerea anului școlar în context pandemic. Aceștia aduc în Piața Victoriei solicitările susținute și de Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Maramureș și Asociația Vâlceană a Elevilor.

Alexandru Rădulescu, președintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, a declarat în această dimineață pentru Digi 24, de la protestul din Piața Victoriei, că „trebuie realizată o descentralizare a măsurilor” care vor fi luate pentru deschiderea anului școlar 2020-2021.

Autoritățile să vină cu un plan concret cât mai rapid, pentru că trebuie realizate planuri de recuperare a materiei, de reorganizare a cursurilor și nu se pot face într-un interval scurt de timp”, a precizat reprezentantul elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Alexandru Rădulescu a declarat că „variantele hibrid sau exclusiv online [de începere a orelor – N.Red.] sunt niște variante fezabile, dar numai în momentul în care toți elevii au acces la dispozitive conectate la internet. Aceste măsuri trebuie descentralizate și aplicate acolo unde permite infrastructura”.

Amintim că Executivul Orban nu a anunțat nici până acum scenariile finale pentru deschiderea școlilor din 14 septembrie 2020. În acest context, patru asociații ale elevilor s-au organizat pentru a cere Guvernului o decizie.

Asociația Elevilor din Constanța a anunțat că în această dimineață depune la poștă “un colet care va ajunge la Palatul Victoria. Menționăm că în acest timp colegii din cadrul Asociației Elevilor din Maramureș și Asociației Vâlcene a Elevilor vor depune un colet având același conținut, iar Asociația Elevilor din București și Ilfov se va afla în fața Guvernului pentru a depune pachetul“.

Având în vedere situația actuală a educației din România și dezbaterea amplă din spațiul public privind redeschiderea școlilor, asociațiile reprezentative ale elevilor solicită autorităților să prezinte un plan concret privind anul școlar 2020-2021. Asigurarea accesului la educație, indiferent de situația socio-economică și a igienei din unitățile din învățământ sunt măsuri pe care Guvernul României trebuie să le ia de urgență“, spun elevii din cele 4 asociații.

Citește și:

 

 


1 comment
  1. Protestati degeaba, iese Orban un-doi si va spune ca-l tocati cu cate in luna si in stele. Are omu’ alte griji…Nu trebuie deranjat. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planul de Redresare, publicat de Guvern: Adaptarea curriculumului pentru învățarea în mediul virtual și digitalizarea proceselor și conținuturilor în educație, două dintre măsurile pentru care România educată primește 4 mld. euro până în 2026

Guvernul a publicat astăzi Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care prevede pentru Educație adaptarea curriculumului pentru învățarea în mediul virtual și digitalizarea proceselor și conținuturilor din programele școlare,…
Vezi articolul

Mesaj către Guvern, de la sindicatele din Educație: Nu suntem asistați social, avem nevoie de salarii decente, nu facem jocuri politice! Dacă Guvernul nu vine cu propuneri care să fie acceptate, angajații sunt hotărâți să iasă masiv în stradă

Sindicatele din Educație transmit Guvernului României că „nu suntem asistați social”, „avem nevoie de salarii decente”, „nu am decis să facem grevă peste noapte” și „nu facem jocuri politice”, potrivit…
Vezi articolul

OFICIAL Admiterea în clasa a V-a în clasele cu predare într-o limbă străină intensiv/bilingv, centralizată de ministerul Educației. Se înființează câte o comisie la inspectorate, care va face subiectele pentru testul de competențe

Testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a la clasele cu predare într-o limbă străină intensiv/ bilingv va fi organizat și elaborat de câte o comisie județeană, potrivit…
Vezi articolul

VIDEO Transport gratuit pentru elevi, asigurat cu presiune pe autoritățile locale, dar și ore de siguranță online, cabinete în toate școlile și minimum un asistent social în fiecare localitate – propuneri făcute de copii într-o “Ședință de guvern” dedicată lor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Transportul elevilor să fie în mod real gratuit, iar presiunile asupra autorităților locale să crească pentru a elimina amânările existente – aceasta este una dintre propunerile formulate de elevi sub…
Vezi articolul