Ministrul Sănătății, despre testarea în școli: Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile / Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative

4.343 de vizualizări
Ioana Mihailă / Sursă foto: Gov.ro
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat cum se va desfășura testarea în școli în conferința de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, colegii acestuia vor continua să învețe online pentru 14 zile. Există posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta, dacă rezultatul testelor este negativ.

„În ceea ce privește testarea și în ceea ce privește măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în școală și diagnosticat pozitiv, fie că Direcția de Sănătate Publică sau părintele a anunțat școală că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este, dacă vorbim de clase de învățământ preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile”, a declarat ministrul Sănătății.

Aceasta a spus că „Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare în ziua a opta se organizează în școli de către personalul medical al școlilor acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la direcțiile de Sănătate Publică, acolo unde personalul nu este disponibil”.


3 comments
  1. Nu acceptam nici un fel de testare, si vrem sa INCETATI cu mascarada asta. Testele s a confirmat oficial CA NU FAC DIFERENTA INTRE O RACEALA,GRIPA,SAU ALTCEVA!!! Chiar suntem idioti sa mai credem toate măgăriile acestor incompetenti, si penali?!

  2. 1. Respectivele testări ale elevilor în ziua a opta sunt gratuite? Nu se specifică!
    2. Testările periodice ale profesorilor sunt gratuite, unde se realizează?
    3. După un an și jumătate profesorii vor tine școala online tot pe banii lor? Vedeți, problema este că atunci când nu dai nici nu poți să ceri! Dacă fiecare profesor face cu ce poate și cum poate, școlile și Ministerul nu pot să aibă pretenții la calitate standard! La nici un loc de muncă angajatul nu vine cu sculele de acasă, ar fi neproductiv și potențial periculos! În plus, salarizarea înghețată și la nivel de supraviețuire nu crează o motivație suficientă! Înțeleg că pentru guvernanți profesorii sunt îngeri, apostoli neprihăniți care se hrănesc cu idealuri și lozinci, nu au familii de întreținut, se vor jertfi pe altarul educației fizice sau online!

  3. Bun… În a 8 a zi, dacă există posibilitatea, având în vedere nr cadrelor medicale la cabinetele școlare preșcolar și școlar care este minim sau lipsă, testarea se va putea face în instituția de învățământ! Adică, acel copil contact direct cu copilul pozitiv, va putea ieși pe stradă pt testarea în instituția de învățământ de care aparține!? Nu este în regulă decizia luată! Din sutele de anchete realizate la DSP, am constatat ca nici cele 14 zile de izolare pt un pozitiv nu sunt de ajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, pentru Masa caldă în școli, propusă de mai mulți parlamentari USRPLUS: Sunt situații în care doar 1 leu din cei 10 alocați zilnic au mers efectiv către alimentele în sine

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, în programul-pilot „Masa caldă în școli”, prevede unul dintre amendamentele depuse de mai mulți parlamentari USRPLUS la ordonanța de urgență…
Vezi articolul

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a pierdut legătura cu sistemele de monitorizare a deșeurilor radioactive de la Cernobîl / Personalul de la centrala nucleară dezafectată nu a mai părăsit posturile de peste 2 săptămâni

Sistemele de monitorizare a materialului nuclear de la instalațiile de deșeuri radioactive ale centralei Cernobîl, care a căzut în mâinile rușilor luna trecută, au încetat să transmită date către organul…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre proiectele legilor Educației Deca: Legea educației este cea mai importantă lege a unei țări, o operație pe creierul deschis al unei națiuni. Are emitentul autoritatea morală în acest moment și autoritatea politică pentru a propune o astfel de lege?

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, în mandatul căruia a fost aprobată Legea Educației nr. 1/ 2011, spune că “principala atribuție a unei legi a Educației este să stabilească un…
Vezi articolul

Aritmetica ministrului Ligia Deca, în cazul toaletelor din curtea școlilor. Anul trecut erau 180 de școli cu latrină, anul acesta mai sunt 189, după ce în ultimul an pentru 62 de școli au fost construite WC-uri în interior. Explicația: „Școlile mai fuzionează sau se mai despart în funcție de nevoile locale”

Din 180 de școli cu toalete în curte cât erau în 2022 la începutul anului școlar, pentru 62 de școli s-au făcut lucrări ca să rămână fără latrină și au…
Vezi articolul