Ministrul Sănătății: Vom permite pentru clasele primare măști textile și vom obliga portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale / Secretar de stat în Ministerul Educației: Vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile

4.677 de vizualizări
Foto: © Kittipat Rattanapong | Dreamstime.com
Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Digi24. Aceasta a mai spus că purtarea măștilor medicale va fi obligatorie la gimnaziu și liceu și că a ajuns la această concluzie după consultarea specialiștilor din Ministerul Educației. Pe de altă parte, secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, a spus la Radio România Actualități că marți se va discuta din nou subiectul și că „vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile”.

„Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga, practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”, a declarat Ioana Mihăilă.

„O altă diferență față de anul trecut este că nici la nivelul învățământului preuniversitar și nici la nivelului învățământului universitar nu se mai poate veni la ore cu mască textilă, ci doar cu mască medicală”, declara atunci ministrul.

Într-o emisiune la Radio România Actualități, secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely a declarat că o decizie se va lua în cursul acestei zile și că este în discuție inclusiv pentru liceu și gimnaziu permisiunea de a purta și măști textile.

„Există propunerea, bazată pe dovezi științifice, că aceste măști sanitare, măști medicale sunt mai eficiente în a proteja purtătorii, de virus, pentru că au altă structură. Măștile textile se pare că protejează și ele, dar folosite în mod repetat, spălate și refolosite, protejează mai puțin. Acum, există multiple motive pentru care eu aș putea spune copiii ar trebui să poarte măști textile, mai degrabă, decât măști medicale. Pentru că sunt mai tentați să poarte o mască cu desene sau personaje, care e personalizată, e masca fiecăruia și e mai greu să se încurce între ei. Vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile.”

Foto: © Kittipat Rattanapong | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Femeie, ești întreaga? Cum vrei tu sa mai creadă oamenii în pandemie, dacă tu ieri ziceai ca toată lumea sa poarte măști medicale, și azi te răzgândești și zici ca unii pot purta textile?!? Cum sa se mai vaccineze lumea, când tu ca ministresa nu îți respecți propria regula data ieri. De asta nu se vaccineaza lumea, ca nu sunteți constanți în decizii: dacă ai decis ieri ca măștile sa fie doar cele medicale, pai asa ramai, la decizia asta, sa se pogoare tac-tu din groapa, și decizia rămâne aceeași :măști medicale toată lumea! Sa fiu Câțu te-aș demite urgent. Ptr ca periclitezi vaccinarea prin luarea de decizii contradictorii și derutante ,ceea ce scade încrederea în autorități, în existenta virusului și automat în necesitatea vaccinarii. Și vaccinarea e singura noastră șansă. Iat tu ministresa, subminezi încrederea în acest act medical atât de necesar și unic salvator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
creșe noi

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: În noul cod urbanistic vom introduce obligația de a construi creșe, grădinițe, școli și cabinete medicale în cartierele rezidențiale noi. Cetățenii ne întreabă „domnule, eu unde îmi duc copiii?”

În proiectul noului cod urbanistic, care va reglementa domeniul construcțiilor în localități, vor fi introduse obligații legale pentru administrațiile locale și dezvoltatorii de locuințe astfel încât să fie prevăzute servicii…
Vezi articolul