Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica: Marius Carașol a fost revocat astăzi și numită în loc Claudia Anastase. Carașol a dispărut

6.561 de vizualizări
Foto: Facebook Transelectrica
Marius Carașol a fost revocat astăzi de la conducerea Transelectrica, a anunțat oficial președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coșea, la Digi 24. “A fost revocat. Imediat ce știrea aceea a apărut, am convocat o ședință de urgență a CS. Dl Carașol a venit cu diplomele în original, noi le-am văzut, nu putem noi să știm dacă sunt adevărate”, a susținut în dimineața aceasta Coșea, la Digi 24. Acesta a precizat că forul de conducere al Transelectrica i-a cerut lui Carașol să aducă o dovadă de la Politehnică în sprijinul afirmațiilor sale că diploma este reală, însă Carașol “a disparut”.

Astăzi am convocat din nou o ședință, pentru că riscam niște efecte economice negative. Am hotărât revocarea în absența dânsului. Este revocat din funcția de președinte al grupului managerial și am numit un alt membru în loc, pe Claudia Anastase”, a declarat Coșea.

Și Parchetul General s-a autosesizat în cazul directorului de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Decizia de revocare a președintelui Transelectrica a fost luată în ședința din această dimineață a Consiliului de Supraveghere Transelectrica. Forul s-a reunit după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Consiliul de Supraveghere Transelectrica are următoarea componență, potrivit site-ului companiei:
  • Mircea Gheorghe Dumitru Coșea – președinte
  • Adrian Mitroi
  • Alin-Sorin Mitrica
  • Constantin Dumitru
  • Virginia Mihaela Toader
  • Mihaela Constantinovici
  • Florin – Radu Ciocănelea

Membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica sunt numiți de către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), din care face parte și statul român, prin Ministerul Economiei. De altfel, Transelectrica este în tutela Ministerului Economiei.

Potrivit surselor Edupedu.ro, nu doar CV-ul este falsificat, ci și diploma sa de inginer. În ceea ce privește parcursul său universitar, sursele Edupedu.ro spun că Marius Carașol ar fi urmat cursurile UPB, ar fi repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada de Limba română 2024. Programa și regulamentul actualizat pentru elevii de gimnaziu au fost publicate de Ministerul Educației. Ce conținuturi au fost exceptate de la etapele pe județ și națională

Programa și regulamentul actualizat pentru Olimpiada Națională de Limba și literatura română (OLLR) 2024, clasele V-VIII, au fost publicate de Ministerul Educației. O noutate față de regulamentul pentru anul școlar…
Vezi articolul

Încheierea mediilor pentru clasele a XII-a a fost prelungită până pe 9 iunie, la fel ca înscrierea pentru Bacalaureat, anunță Ministerul Educației în contextul grevei generale care continuă în școli

Ministerul Educației a transmis marți că a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care prelungește termenul de încheiere a mediilor pentru elevii din clasele din anii terminali, care…
Vezi articolul

Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea din București au celebrat cariera profesorului Adrian Miroiu, filosof, logician și politolog

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Universitatea din București au organizat conferința „Filosofie și politici publice. Perspective asupra contribuțiilor academice ale lui Adrian Miroiu”, pentru a celebra…
Vezi articolul

Peste 13.400 de semnături s-au strâns online pentru a împiedica desființarea Centrelor de Resurse și Asistență Educațională, prevăzută de noul proiect de lege a Educației / Ministrul Educației anunță că s-a întâlnit cu 1.000 de specialiști, dar fără a detalia vreuna dintre propunerile acestora

O petiție care solicită oprirea desființării Centrelor județene de resurse și asistență educațională – CJRAE/CMBRAE – a strâns peste 13 mii de semnături de în prima săptămână de la lansare.…
Vezi articolul