Mircea Geoană, acuzat de plagiat din Bill Clinton și George W. Bush: „Atacuri murdare” / „Mai multe softuri anti-plagiat spun că nu există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă”

384 de vizualizări
Sursa: Facebook – Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat, luni, la acuzațiile de plagiat aduse într-o anchetă semnată de jurnalista Emilia Șercan pentru Pressone.ro, afirmând că este vorba despre „atacuri murdare”. El invocă „intenții politicianiste” și respinge acuzațiile drept „false” și susține că „mai multe softuri anti-plagiat spun că Nu există similitudini”.
  • În investigația sa publicată luni în PressOne, Emilia Șercan scrie că Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush. Potrivit sursei citate, în 2005, după 12 ani de studii doctorale, Mircea Geoană – în prezent secretar general adjunct al NATO și potențial candidat la prezidențialele din toamnă – a susținut la ASE o teză de doctorat despre integrarea României în structurile euro-atlantice în care subiectul central ar fi comprimat în 1,4% din totalul lucrării.

Într-o reacție publicată pe Facebook, Mircea Geoană face trimitere la informațiile privind posibila sa candidatură la președinție și spune că se aștepta la „astfel de atacuri murdare”.

„Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință”, scrie el.

Mircea Geoană spune că „încă o campanie de fake news nu e nimic nou sub soare” și susține că „nu voi permite nimănui, din motive exclusiv electorale și, în mod evident, motivat politic, să pună la îndoială o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism.”

Poziția lui Mircea Geoană, integral:

Citește și:
PressOne: Mircea Geoană a plagiat din doi președinți americani – Bill Clinton și George W. Bush / Reacția secretarului general adjunct al NATO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași, aflat într-o clădire cu risc de prăbușire la cutremur, unde părinții au protestat când elevii au fost relocați, inclus în programul guvernamental de consolidare alături de alte 9 școli – LISTĂ

Au fost aprobate alte 9 școli și licee din Dolj, Constanța și Iași pentru reabilitare prin programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul