Model de cerere pentru laptop asigurat de Ministerul Educației în baza Legii 109/2020, lansat de Consiliul Național al Elevilor

71.591 de vizualizări
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Consiliul Național al Elevilor a realizat un model tipizat de cerere pe care elevii îl pot completa și transmite către Ministerul Educației și Cercetării, a declarat Antonia Pup, președintele organizației, la conferința World Vision „Cursa celor 30 de ani de educație”.

„Nu putem să validăm acest discurs că am cumpărat 250.000 de tablete. Au trecut mai bine de 3 luni și noi nu am trecut de faza de consultare și analiză. 

Este 15 iulie, iar atât doamna ministru cât și doamna vicepremier au spus că sunt în etapa de analiză. Mi-e greu să cred că dacă suntem abia aici, vom fi gata la timp pentru începutul unui an școlar.

Avem nevoie de normele de aplicare ale legii 109, nimeni nu vorbește despre asta. Așa că am făcut noi un model de cerere și l-am transmis tuturor celor interesați”, a declarat Antonia Pup, președintele CNE.

Elevii publică și o adresă de email spre care susțin că elevii pot trimite aceste formaulare pentru a primi „la cerere” laptopuri sau tablete în baza Legii 109/2020.

„Este de datoria Ministerului Educației și Cercetării să conștientizeze faptul că tabletele nu pot fi eficiente în procesul instructiv-educativ al cărui beneficiar este un elev de liceu, de pildă, sau unul de gimnaziu, care învață informatică”, se arată în mesajul Consiliului Național al Elevilor.

Organizația susține că „tableta limitează procesul educațional la vizualizarea datelor, acestea neputând fi create. Soluția nu este ca elevii să își copieze lecțiile și temele de pe tabletă pe caiet, ci să învețe să folosească fiecare dispozitiv și să aprecieze funcțiile acestuia”.

Cererea poate fi descărcată de aici și poate fi trimisă la adresa cabinet@edu.gov.ro.

Reamintim că Legea 109 din 2020 a intrat în vigoare săptămâna trecută și prevede că Ministerul Educației este obligat să asigure „la cerere” fecărui elev sau profesor un laptop sau o tabletă pentru educația online.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
 1. E o glumă. Cineva este pus pe sotii, eu am depus cererea pe 15. 10.2020 nici un răspuns până în prezent 30.11.2020.Daca cineva a primit un răspuns la cererea depusă pe această dresă, va rog să-mi spuneți și mie. Va mulțumesc

 2. Frate…adresa aceea de email ”cabinet.gov.ro@gmail.com” fie nu exista,fie nu poate primi emailuri,am incercat de cateva ori dar nu se trimit.
  fie e o facatura…fie isi bat pur si simplu joc de noi acesti oameni!

 3. Daca nu vrem sa faca tatatu o fabrica, ca guvernul si fratii nostrii emericani si englezi de pe axa ne vor prosti!
  Barim chinezii cloneaza tot si dezvolta noi am demolat tot si nu mai suntem capabili sa ne invatam copii!
  O tara needucata devine sclava Americii!

  1. N-am avut nimic,niciodata.Dezvoltarea din anii 70 ai secolului trecut s-a facut cu bani americani,prin FMI.Ar merge o fabrica de calculatoare in Romania.In timpul scolii,am facut practica la ICE FELIX,in anii 80.Acolo aveau si un strung cu comanda numerica.Era pe post de exponat.N-am spus ca nu vreau fabrica de calculatoare in RO.Tatamu nu-i bilionerr,c-as fi facut fabrica,demult.

 4. E o gluma de cerere, nu? Cum sa scrii anul de studii corespunzator anului scolar 2019-2020 cand acesta s-a incheiat?????

 5. Pentru elevii de gimnaziu cererea nu este corecta, deoarece ei nu au buletin (clasele V,VI,VII), așa încât au nevoie de împuternicirea părinților.
  Tehnoredactări o cerere și pentru aceasta categorie de elevi.
  Mulțumiri pentru inițiativa.

 6. E complicat.Doar deviceurile sunt,, Made in RPC,,.Ori tovarasii de la RPC vegheaza.Am citit termenii unui producator calculatoare din RPC.Atentie!Se stipuleaza ca produsul ramane in proprietatea RPC si dupa ce acesta este achizitionat.Vreti 250.000 de agenti comunisti pe meleagurile mioritishie?Communist lives matters!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația. Să renunțăm la deciziile luate fără a avea în spate studii și analize foarte serioase, este de părere Lucian Ciolan, prorector al Universității din București

„Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația”, a transmis Lucian Ciolan, prorector al Universității din București, la evenimentul de lansare a ediției 2023 a Education at a…
Vezi articolul

Numărul prea mare de elevi la clasă afectează progresul și comportamentul elevilor, avertizează profesorii britanici / O problemă în plus: copiii de astăzi sunt mai mari decât cei din generațiile anterioare

Numărul mare de elevi în clasă afectează progresul acestora, deoarece profesorii nu pot să răspundă nevoilor tuturor copiilor, consideră majoritatea cadrelor didactice din Marea Britanie, care se află în topul…
Vezi articolul