Monica Anisie: De luni începe distribuția pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi

2.879 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că de luni începe distribuţia pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi, care fac parte din lotul al doilea, relatează Agerpres.

În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (…) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi. Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (…) De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete“, a spus Monica Anisie, miercuri, la o conferinţă de presă desfăşurată la Primăria Sectorului 2.

Ea a menţionat că le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete pentru elevi.

Şi astăzi am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai facă încă un inventar, pentru că, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, (…) le-am solicitat să facă un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învăţământ. La asta se lucrează acum“, a afirmat Monica Anisie.

Ea a menţionat că au fost efectuate activităţi de inspecţie şcolară privind desfăşurarea cursurilor online.

Monica Anisie a amintit că au fost şi inspectorate şcolare care au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfăşoară activitatea didactică în sistem online, iar unele au fost “destul de drastice”.

La Inspectoratul Şcolar al judeţului Vrancea au fost puse în discuţie anumite cadre didactice. S-a realizat o comisie de disciplină şi au fost sancţionate cadre didactice (…), nu şi-au efectuat orele respective. În judeţul Dâmboviţa deja a fost desfăcut contractul muncă al unei doamne care nu a acceptat să participe la activităţile didactice desfăşurate în online. S-au luat măsuri, se iau măsuri în continuare“, a spus ministrul.

Citește și: Mai multe asociații de elevi condamnă decizia Ministerului Educației de a anula olimpiadele școlare

Monica Anisie a menţionat că Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare, a urmărit sprijinirea profesorilor în ceea ce priveşte învăţământul online.

“Am realizat lecţii speciale pentru aceştia, am transmis repere metodologice încă de la începutul anului şcolar, care conţin şi nişte adaptări ale programei şcolare la predarea online (…) Zilnic realizăm sesiuni video cu profesorii“, a declarat Monica Anisie.

La rândul său, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că la nivelul acestei zone administrativ teritoriale au fost alocaţi bani pentru 12.500 de tablete, în funcţie de cerinţele pe care le-au exprimat unităţile de învăţământ.

Monica Anisie a precizat că Ministerul Educaţiei a alocat pentru Sectorul 2 peste 3.000 de tablete care fac obiectul programului naţional “Şcoala de acasă”. 


2 comments
  1. Grotescă campanie electorală…
    Nu s-au livrat nici cele din primul lot…

    Când s-a făcut achiziția, la ce preț, ce termen de lucrare, ce specificații….pt. cele din lotul 2?

  2. Fugi cu cercul. Aaa, nu sunt rau, doar imi crapa capul si ochii de la online-ul tau pe care poti sa ti-l bagi in Curricula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR Tineret, despre propunerea pentru exmatriculare a 45 de studenți de la Drept: Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice / Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării

Reacție surprinzătoare din partea USR Tineret astăzi, în legătură cu cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București propuși oficial pentru exmatriculare. Într-o postare publicată…
Vezi articolul

Curtea de Apel București a decis anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994 din 2020 și a respins toate celelalte plângeri ale Asociației Școlilor Particulare ca neîntemeiate / Decizia nu e definitivă, poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis azi, în primă instanță, anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

Aspectul fizic și îmbrăcămintea elevilor sunt primele motive de hărțuire în școlile din România. Csaba Asztalos, CNCD: Ministerul Educației ar avea obligația să măsoare anual hărțuirea, discriminarea în școli. Fără date nu ai progres. Dacă statul nu este transparent și nu colectează date, vin alții și comunică pe acest aspect

„Discriminarea, din păcate, este prezentă în școli sub forma hărțuirii”, iar primele două elemente indicate de către părinți și profesori ca motive de hărțuire sunt aspectul fizic și modul în…
Vezi articolul

Daniel David: Ordinul ce obligă universitățile să verifice toate tezele de doctorat de după 1990 nu oferă “un câștig clar” / Tezele persoanelor cu funcții publice “ar trebui verificate cu prioritate”

Ordinul de ministru ca universitățile din România să verifice toate tezele de doctorat susținute după 1990 “nu are cum să ajute” și chiar poate afecta imaginea internațională a universităților de…
Vezi articolul