Nelu Tătaru: Discutăm acum, ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat pentru cei care nu pot intra în sesiunea din 22 iunie din motive medicale

2.415 vizualizări
Foto: gov.ro
„Discutăm acum, ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat” pentru cei care nu pot intra în sesiunea din 22 iunie din motive medicale, anunță ministrul Sănățății, Nelu Tătaru, la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „Corect mi s-ar părea, ca și în cazul Evaluării Naționale, să se dea, la două săptămâni – termenul epidemiologic pentru izolare – după aceea, o sesiune separată pentru cei înregistrați cu temperatură, iar sesiunea de toamnă să rămână pentru cei care pică în prima sesiune de Bacalaureat.

Ministrul Nelu Tătaru: Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat.

Cristian Tudor Popescu: Și dedicată celor care nu au putut intra pe 22 iunie, din motive medicale…

Ministrul Nelu Tătaru: Da! Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale, datele celor două sesiuni rămân 15 iunie și 29 iunie.”

Ministrul Nelu Tătaru a făcut aceste precizări într-un dialog cu gazetarul Cristian Tudor Popescu, în timpul unei ședințe de la Palatul Victoria în care s-a discutat despre calendarul examenelor și despre măsurile sanitare care ar urma să fie luate în timpul Bacalaureatului și Evaluării Naționale.

Citește articolul integral pe EuropaFM.ro

Context: Klaus Iohannis a anunțat pe 28 mai că va exista o sesiune specială pentru elevii care susțin Evaluarea Națională, iar “în privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”.

Elevii și părinții au criticat dur decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu accepta o procedură specială pentru elevii identificați cu temperatură la prima sesiune de Bacalaureat. “Atragem atenția asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnați la a renunța la facultatea pe care doresc să o urmeze”, au arătat aceștia într-un comunicat remis Edupedu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

BAC 2022 Sfaturi pentru proba de competențe lingvistice, Limba engleză, de la profesoara Ancuța Gheorghe, Colegiul “Ion Kalinderu” din Bușteni: La proba de exprimare orală, modul de prezentare în fața comisiei contribuie la crearea unei imagini a elevului fie bine pregătit, fie lipsit de încredere

Probele de competențe digitale și lingvistice s-au reluat pentru candidații la Bacalaureat 2022, în acest an școlar, după doi ani în care nu s-au susținut și s-au echivalat după anumite…
Vezi articolul