Nelu Tătaru: Discutăm acum, ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat pentru cei care nu pot intra în sesiunea din 22 iunie din motive medicale

2.375 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Discutăm acum, ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat” pentru cei care nu pot intra în sesiunea din 22 iunie din motive medicale, anunță ministrul Sănățății, Nelu Tătaru, la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „Corect mi s-ar părea, ca și în cazul Evaluării Naționale, să se dea, la două săptămâni – termenul epidemiologic pentru izolare – după aceea, o sesiune separată pentru cei înregistrați cu temperatură, iar sesiunea de toamnă să rămână pentru cei care pică în prima sesiune de Bacalaureat.

Ministrul Nelu Tătaru: Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat.

Cristian Tudor Popescu: Și dedicată celor care nu au putut intra pe 22 iunie, din motive medicale…

Ministrul Nelu Tătaru: Da! Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale, datele celor două sesiuni rămân 15 iunie și 29 iunie.”

Ministrul Nelu Tătaru a făcut aceste precizări într-un dialog cu gazetarul Cristian Tudor Popescu, în timpul unei ședințe de la Palatul Victoria în care s-a discutat despre calendarul examenelor și despre măsurile sanitare care ar urma să fie luate în timpul Bacalaureatului și Evaluării Naționale.

Citește articolul integral pe EuropaFM.ro

Context: Klaus Iohannis a anunțat pe 28 mai că va exista o sesiune specială pentru elevii care susțin Evaluarea Națională, iar “în privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”.

Elevii și părinții au criticat dur decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu accepta o procedură specială pentru elevii identificați cu temperatură la prima sesiune de Bacalaureat. “Atragem atenția asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnați la a renunța la facultatea pe care doresc să o urmeze”, au arătat aceștia într-un comunicat remis Edupedu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără internet în zi de simulare de BAC și înscriere în clasa pregătitoare. Inspectorul general: Și linia de backup este tăiată

Primarul din Timișoara a lăsat inspectoratul Școlar Județean fără internet, în zi de simulare a examenelor de Bacalaureat și de înscrieri la clasa pregătitoare. În plus, “mâine este o zi…
Vezi articolul