Newsweek: Corneliu Vișoianu, soțul controversatei consiliere de la Educație decorată de Iohannis, despre președinte: “ultimul șpăgar de suflete”

3.051 de vizualizări
Foto: Facebook Daniela Visoianu
Corneliu Vișoianu, soțul consilierei de la Ministerul Educației cu contracte derulate cu instituția și care a fost decorată de 1 decembrie de Klaus Iohannis cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler, scria în urmă cu 4 ani, despre liderul de la Cotroceni: “Ultimul mare șpăgar de suflete, nejudecat încă, pe numele lui mai mic numit Klauss vine și ne mai cere o mică șpagă”, relatează Newsweek, într-o anchetă intitulată “Descurcăreții soți Vișoianu. De ce și-a schimbat numele soțul consilierei ministrului Educației“.

Contactat de publicație, Corneliu Vișoianu – unul dintre partenerii băieților deștepți din energie – a declarat: “E posibil să fie o interpretare tendențioasă. Nu știu dacă este scrisă de mine. Nu știu la ce vă referiți. Nu pot să neg acum, o să încerc să verific”.

Amintim că președintele Klaus Iohannis i-a acordat în urmă cu două săptămâni Danielei Vișoianu, cu ocazia Zilei Naționale a României, Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Cotroceni. Distincția i-a fost decernată la 4 zile după ce Vișoianu a anunțat că a făcut alegerea “modestă” de a accepta să fie consilierul ministrului Educației Monica Anisie, și după ce Edupedu.ro a dezvăluit în exclusivitateMinisterul derula un proiect pe fonduri europene cu una dintre asociațiile conduse de Vișoianu și cu un ONG condus de Cumpănașu, precum și legăturile sale cu băieții deștepți din energie.

Ceremonia de decorare a unor “personalitati civile”, printre care si Daniela Visoianu, cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei / Foto, 29 noiembrie 2019: presidency.ro 
Corneliu Vișoianu, potrivit Newsweek: Ultimul mare șpăgar de suflete, nejudecat încă, pe numele lui mai mic numit Klauss

“Soțul Danielei Vișoianu, Corneliu Vișoianu, a scris pe 2 noiembrie 2015 o notiță pe Facebook, la două zile după tragedia din clubul Colectiv, sub titlul ‘Acești ticăloși ipocriți care fură bani, fură puterea, fură sufletele oamenilor și mai ales ne fură viața și viitorul copiilor'”, în care spunea următoarele, după cum relatează publicația Newsweek:

  • “Ce păcat că pentru corupția sufletelor nu există DNA.
  • Ultimul mare șpăgar de suflete, nejudecat încă, pe numele lui mai mic numit Klauss vine și ne mai cere o mică șpagă: «Trebuie să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple», toate astea citite de pe o nenorocită de foaie scrisă de groparii speranței.
  • Da’ cine «mamamă-sii» sunt autoritățile, nu el, nu este el șeful tuturor, nu ne reprezintă el peste tot, nu este el meșterul lucrurilor bine făcute și în interesul național? Se vede treaba că am scăpat de dracu’ și am dat peste taică-su!“.
Foto: Facebook Daniela Visoianu

Contactat de Newsweek, Corneliu Vișoianu a declarat, cu privire la textul publicat pe contul său personal de Facebook:

  • “Eu? Nu, nu există. Nu… nu știu să vă spun. Nu-mi amintesc și nu am…
  • Nu știu, nu-mi amintesc, poate este vreun comentariu scris de altcineva. Este posibil… dar… nu. E posibil să fie o interpretare tendențioasă. Nu știu dacă este scrisă de mine.
  • Nu știu la ce vă referiți. Nu pot să neg acum, o să încerc să verific. Dacă l-a scris altcineva, trebuie să îmi asum dacă e contul meu”, notează publicația.

Corneliu Vișoianu a fost membru PNL, a trecut apoi la PSD, potrivit unei anchete semnate de Emilia Sercan în EVZ, iar în 2008 candida fără succes din partea PDL la alegerile parlamentare în Gorj, potrivit pandurul.ro.

Nicolas (Bogdan) Buzăianu şi Corneliu Vișoianu și-au înființat propria lojă masonică în 2003, numită Marea Lojă a României, pe care au condus-o ca Pro-mare Mason și Mare Maestru. Marea Lojă Masonică, masoneria Energiei, era o grupare disidentă, constituită din mulți dintre ‘frații’ migrați de la alte loje”, relatau în 2017 jurnaliștii Pro TV, într-o anchetă “România te iubesc”, unde îl prezentau pe soțul Danielei Vișoianu, Corneliu Vișoianu, drept “un specialist în strategii de comunicare, traseist politic pe care l-am regăsit în 2013 consilier al premierului Ponta, ocupându-se de problemele românilor de pretutindeni”.

Corneliu Visoianu / Foto:

În perioada 2013-2015 a fost consilier pentru românii de pretutindeni al premierului Pontapotrivit HotNews.ro.   Descarcă de aici CV-ul lui Corneliu Vișoianu (sursa)

Daniela Vișoianu – expertul indispensabil oricărui partid: a deschis “România educată” a lui Klaus Iohannis, dar a susținut și Viziunea Ecaterinei Andronescu

Daniela Vișoianu a fost cea care a deschis, în decembrie 2018, evenimentul de la Cotroceni în cadrul căruia președintele Klaus Iohannis și-a lansat cel mai important proiect prezidențial asumat în mandatele sale: proiectul “România educată”, anunțat cu obiectivul de a sta la baza viitoarei legi a educației.

Foto: Facebook Daniela Visoianu

Jumătate de an mai târziu, aceeași Daniela Vișoianu susținea un discurs în cadrul evenimentului prin care ministrul social-democrat al Educației, Ecaterina Andronescu, își lansa propria Viziune despre educație, concretizată în raportul intitulat “Educația ne unește” și anunțat a fi de asemenea baza viitoarei legi a educației.

Daniela Visoianu la lansarea viziunii Educatia ne uneste de catre Ecaterina Andronescu martie 2019 / Foto: Facebook Ministerul Educatiei

Daniela Vișoianu s-a reîntors apoi la Klaus Iohannis și a deschis, pe 27 octombrie 2019, evenimentul de lansare a programului candidatului Iohannis la alegerile prezidențiale, eveniment organizat de Partidul Național Liberal (PNL).

Daniela Visoianu in deschiderea evenimentului de lansare a candidaturii lui Iohannis in alegerile prezidentiale / Foto: danielavisoianu.ro

Publicația Newsweek își încheie investigația notând următoarele:

“Soțul Danielei Vișoianu, Cornel Vișoianu, și-a început ascensiunea în cercul puterii de la București în ianuarie 1990. Pe atunci, străzile Bucureștiului se scăldau încă în sângele revoluționarilor uciși în numele Partidului Comunist, condus de dictatorul Nicolae Ceaușescu, iar actualul Cornel Vișoianu purta numele Corneliu Silviu Zugravu Zamfirescu și tocmai fusese înscăunat președinte al Uniunii Naționale Independente Studențești (UNIS).

Doi ani mai târziu, la alegerile din 1992, îl regăsim pe tânărul Zamfirescu pe lista candidaților FSN. Își dorea un post de deputat de Suceava. În același an, a plecat din FSN împreună cu mai mulți politicieni, printre care Petre Roman și Traian Băsescu, și au pus bazele Partidul Democrat.

Nu am candidat pe listele FSN. Am candidat pe listele Partidului Democrat, mă rog, se chema atunci FSN. Ca să fie clar, eu am mers la FSN și pe urmă s-a scindat. (…)”, a spus Vișoianu pentru Newsweek România.

Câțiva ani mai târziu, după ce și-a schimbat orientarea politică, Zamfirescu avea să își schimbe și numele. Noul nume: Cornel Vișoianu.

Presa românească l-a bănuit pe Vișoianu că ar fi lucrat pentru serviciile secrete, mai exact pentru Direcția de Informații Externe. Dar Vișoianu neagă orice legătură cu serviciile secrete.

Schimbarea de nume a fost o chestie personală. Nu am avut nicio legătură cu DIE. Asta este o… mă rog, nu știu de unde, cine a scos asta.

Dacă mai apare în presă o să-i dau în judecată fără nicio problemă. Nu am fost diplomat, nu am nici o legătură nici cu SIE, nici cu MAE“,  a declarat Cornel Vișoianu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii români încep să învețe competențe digitale la școală mult mai târziu decât majoritatea colegilor europeni, în special ca materie separată, în locul predării transcurriculare – raport

România se numără printre puținele țări europene unde școala începe să predea competențe digitale începând din clasa a V-a, în timp ce majoritatea sistemelor de învățământ introduc predare de profil…
Vezi articolul
Ligia Deca / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației: primul ministru fără grade de profesor sau cercetător finalizate, fost lider al asociației studenților, inginer naval și de navigație, absolventă a Universității Maritime Constanța, consilier prezidențial și coordonatorul România educată

Ligia Deca (40 de ani) preia Ministerul Educației fără a avea nicio experiență de management în educație, direct de pe postul de consilier al președintelui Iohannis care a coordonat proiectul…
Vezi articolul