Noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului Iași este Rodica Leontieș, inspector de resurse umane al instituției în ultimii 19 ani / Nu este membră a niciunui partid politic

2.531 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Luciana Antoci
Inspectorul de resurse umane al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Rodica Leontieș, profesoară de matematică la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, este noul inspector școlar general din Iași, conform anunțului fostei inspectoare generale, Luciana Antoci. Aceasta din urmă a fost numită de Guvern în funcția de prefect al județului Iași. Rodica Leontieș nu este membră a niciunui partid politic și, potrivit informațiilor Edupedu.ro, nici nu ar fi fost condiționată numirea în funcție de înscrierea în vreun partid.

Inspectoratul școlar general Iași coordonează 211 școli de stat și 54 particulare în care lucrează peste 12.600 de profesori, cadre didactice auxiliare și angajați administrativi. În aceste școli și grădinițe sunt aproape 120.000 de elevi și copii, potrivit celui mai recent raport privind starea învățământului preuniversitar.

Într-o declarație pentru Radio Iași, Rodica Leontieș a spus că va continua proiectele începute de predecesoarea sa Luciana Antoci. „Îmi propun să continui proiectele deja demarate la nivelul instituției și, în egală măsură, să mențin performanța și echitatea în școlile din județul Iași, astfel încât accesul fiecărui elev la educație să fie unul sigur și performant pentru învățare”, a declarat Rodica Leontieș.

Pe termen scurt, după simularea națională la clasa a VIII-a care va avea loc între 17 – 18 martie, în funcție de rezultatele pe care le vor obține elevii în urma Evaluării, „dacă va fi cazul, vom pune accent în primul rând pe activități remediale”, a mai desclarat inspectoarea, potrivit sursei citate.

Rodica Leontieș este inspector de resurse umane în Iași din 2006, potrivit CV-ului său. Are un master în Didactica matematicii la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Matematică.

Înainte de Moisil, unde este titulară din 2014, Leontieș a predat 11 ani, între 2003 și 2014 la Liceul Teoretic “V. Alecsandri” Iaşi, la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Iaşi între 1990 și 2003.

Inspectorii școlari generali și generali adjuncți sunt numiți în funcție de ministrul Educației și Cercetării, prin ordin de ministru. Nu a mai fost organizat concurs pentru funcțiile de conducere din inspectoratele școlare în 2021, când au exirat toate mandatele obținute după precedentul concurs. Ordinul de ministru care ar trebui să aprobe Regulile pentru concursul de viitori inspectori școlari din direcțiile de învățământ preuniversitar a fost amânat de fosta ministră Ligia Deca până pe 30 iunie 2025.

Conform informațiilor Edupedu.ro, aceasta este prima schimbare a unui inspector școlar general semnată de actualul ministru Daniel David.

Citește și:
UPDATE Inspectorul școlar general Luciana Antoci a fost numită prefect de Iași / Guvernul a aprobat hotărârea
Începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli. Peste 2.500 de persoane vor fi puse de politicieni în conducerile școlilor și ISJ-urilor / Model decizie din pix
Pixiada continuă în Educație: noi inspectori școlari generali numiți din pix în Vrancea și Dâmbovița. Rocadă liberală la Focșani între șefa ISJ și șefa CCD, un fost inspector școlar pe proiecte europene și purtător de cuvânt al ISJ – numit în funcție la Târgoviște

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Noi condiții de angajare în UE

Noi condiții de angajare în UE pentru lucrătorii cu înaltă calificare din statele din afara Uniunii/ Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns la un acord provizoriu privind îmbunătățirea sistemului „Cartea Albastră”

Noi condiții de angajare în UE. Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE au ajuns, marți, la un acord provizoriu în privința condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească persoanele…
Vezi articolul

BREAKING Doar 55 de școli din 6.400 au fost verificate vizual pentru risc seismic anul trecut și nicio primărie nu a cerut bani pentru consolidare, deși există 1 miliard de lei buget, spune ministrul Dezvoltării / Cseke Attila: Fac apel la primării să depună documentația

„Doar 55 de școli au fost verificate vizual pentru risc seismic în 2024 și nicio primărie nu a cerut bani pentru consolidare deși există un buget «record» de 1 miliard…
Vezi articolul

Transport redus cu 90% pentru studenți și vârsta beneficiarilor majorată până la 30 de ani – măsuri din noua lege a învățământului superior, cu aplicare din septembrie / Impactul financiar este de 200 milioane lei pe an

Studenții vor beneficia de reducere de 90% la călătoria cu trenul, iar vârsta până la care se acordă beneficiarilor această reducere va fi majorată la 30 de ani, potrivit unei…
Vezi articolul

Părintele al cărui soț muncește în străinătate nu primește zile libere plătite pentru a sta cu copiii în școala online – cazul semnalat la o școală din București / Situația părinților cu venituri impozitate în afara țării

Un părinte nu poate primi zile libere și indemnizație pentru a sta acasă cu copiii, când aceștia învață online, atât timp cât celălalt părinte lucrează în străinătate, semnalează un cititor…
Vezi articolul