Pixiada continuă în Educație: noi inspectori școlari generali numiți din pix în Vrancea și Dâmbovița. Rocadă liberală la Focșani între șefa ISJ și șefa CCD, un fost inspector școlar pe proiecte europene și purtător de cuvânt al ISJ – numit în funcție la Târgoviște

7.770 de vizualizări
Foto: Colaj Edupedu.ro/ Facebook.com/ Vrancea24.ro
Pixiada continuă în Educație, cu noi numiri la șefiile inspectoratelor școlare din țară. Inspectoarea generală din Dâmbovița, Adriana Tudose, a fost înlocuită cu fost inspector școlar pe proiecte școlare și purtător de cuvânt al ISJ, Valentin Stancu. La Focșani, Daniela Marchitan (PNL) a fost înlocuită de șefa Casei Corpului Didactic (CCD), în locul căreia a trecut la conducerea CCD, potrivit surselor Edupedu.ro.

Numirile noilor șefi de ISJ vin după ce în luna august a avut loc Pixiada – sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

În Dâmbovița, inspectoarea școlară generală Adriana Tudose, care a ocupat funcția un an de zile după demiterea Ileanei Nicolaescu (PSD), dată afară după ce ar fi predat și corectat lucrări la examene pentru o disciplină la care nu este calificată, a fost înlocuită cu Valentin Stancu. Acesta a fost inspector școlar responsabil cu proiectele școlare și purtător de cuvânt al ISJ.

Potrivit declarației de avere a lui Valentin Stancu din iunie 2024 de pe portalul Agenției Naționale de Integritate (ANI), acesta deține 6 terenuri sau părți de terenuri moștenite în județul Dâmbovița, o casă, un imobil și un apartament – în Târgoviște și trei mașini din perioada 2008-2015. Are și 8 conturi bancare în care deține peste 142.000 de lei și 7.200 de euro.

Conform declarației de avere, noul șef al ISJ Dâmbovița are și 3 credite de 49.570 de lei și 6.350 de euro și are trecute printre altele un salariu de 101.000 lei anual ca inspector școlar, aproape 45.000 de lei ca expert de proiecte europene la ISJ, dar și 11.555 de lei anual ca profesor la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște. Valentin Stancu mai are și peste 5.700 de lei din „examene naționale”, conform documentului.

Valentin Stancu / Foto: Facebook.com/ Selina Sainsbury Wells

Inspectori școlari generali adjuncți la Târgoviște sunt în acest an școlar profesorii Alexandru Mitru și Dan Tică. Mitru este inspector școlar general adjunct din august 2021, înainte fiind inspector școlar de specialitate – istorie, geografie, socio-umane (sursa). A mai fost director la Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari, director adjunct la Școala Gimnazială „Dora Dalles” Bucșani și director la Școala Gimnazială Hăbeni – Racovița și Școala Gimnazială Ciocănari.

Dan Tică este consilier local PNL în Târgoviște, la bază profesor de educație fizică și sport, fost director adjunct la Școala „Paul Bănică” din Târgoviște timp de doi ani și fost director general, timp de trei ani, la aceeași școală. Tică a fost și inspector școlar de educație fizică și ISG interimar după demiterea Ileanei Nicolaescu, până la investirea Adrianei Tudose (sursa).

Rocadă liberală în Vrancea. La Focșani, șefa CCD a devenit șefa ISJ și invers

Și la șefia inspectoratului școlar județean (ISJ) Vrancea au avut loc schimbări din pix. Inspectoarea generală Dana Marchitan, membră PNL, consilieră județeană și în funcție din 2020, a fost schimbată cu șefa Casei Corpului Didactic (CCD), Livia Marcu, consilier local PNL al Municipiului în mandatul 2020-2024, candidată la funcția de consilier județean PNL Vrancea la alegerile locale din 9 iunie. Marchitan a trecut în locul Liviei Marcu la CCD Vrancea.

Livia Marcu este la bază profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. Ea a ajuns la conducerea Casei Corpului Didactic în luna noiembrie 2019. Daniela Marchitan este profesoară de matematică la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. Ea a fost numită în funcția de inspector școlar general adjunct al ISJ Vrancea în noiembrie 2019 și, din 2020, a fost inspector școlar general după încheierea mandatului lui Dorin Cristea, notează și publicația locală Vrancea24.

Livia Marcu are două terenuri cumpărate în 2022 în Comuna Cotești de 4.051 și 2.500 de metri pătrați, conform declarației de avere de pe portalul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Marcu mai are două imobile trecute în document – unul din 2002 obținut în urma unui partaj și unul de 122 de metri pătrați cumpărat în 2022, dar și o mașină cumpărată în 2018.

  • La venituri are trecute peste 99.000 de lei anual ca director al CCD Vrancea, 18.550 ca profesor la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, 3.339 ca lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și peste 15.000 de la Consiliul Local Focșani.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.


7 comments
  1. Valentin Stancu este un profesor/inspector apreciat în egala măsură de colegi și elevi… Un profesionist din toate punctele de vedere. A se consulta reacțiile cadrelor didactice dambovitene la articole din presa legate de numirea lui…

  2. Salut numirea din Dâmbovița! Noul insp sc gen chiar are experiență, bun simț și caracter. Reprezinta o raza de speranță după mandatul discreționar al fostei insp sc gen.
    Am fost director numit în urma concursurilor nationale din în 2016 și din 2021; mi-am depus demisia din motive obiective , publice în 2023. Am solicitat revenirea pe funcție prin adresa către CA al ISJ-Db. Nu am primit răspuns(nici nu a fost discutata vreodată)pentru ca pixiada locală a fost fără criterii de performanță.
    Acum există măcar speranța că lucrurile se vor schimba în bine în sensul numirii oamenilor care au performat.

  3. Pe la Buzau nu sunt noutăți? Spre deosebire de alți ani presa locala a anunțat doar numirea d-lui Zaman în rest nu știe nimic despre ceilalți inspectori școlari. Unul singur si-a anunțat colegii ca nu va mai fi,probabil cel mai pregătit dintre toți inspectorii de specialitate din ISJ Buzau .

  4. Stati ca mai urmeaza si altii in alte judete, nu stiti nimic… Fireste, ii recomanda performanta de a nu face nimic pozitiv, zero valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții elevilor condamnă modul în care vor fi folosiți banii obținuți la rectificarea bugetară din Educație: „Toate aceste fonduri au ca destinație învățământul superior”

Consiliul Național al Elevilor „condamnă modul în care Ministerul Educației și Cercetării a prioritizat destinația fondurilor obținute suplimentar la rectificarea bugetară”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor susțin…
Vezi articolul

Fosta inspectoare Iulia Cabrancea de la ISJ Constanța, condamnată de instanță la muncă în folosul comunității la un muzeu sau spital, după ce a recunoscut că a luat și o șpagă de 200 de euro, la o lună după ce a primit 5.000 de euro pentru a transfera un elev

Fosta inspectoare școlară din Constanța Iulia Cabrancea va face muncă în folosul comunității la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, timp…
Vezi articolul

Confuzie creată în rândul directorilor de școli și angajaților aflați în grevă generală, printr-un document trimis de Ministerul Educației care făcea trimiteri și la amenzi / Sindicatele îl demontează punct cu punct: Conține dispoziții contradictorii și creează o presiune nejustificată asupra directorilor

Sindicatele din învățământul preuniversitar demontează un document trimis de Ministerul Educației, care conținea prevederi din legislație care ar avea legătură cu conflictul de muncă. Adresa de la minister a fost…
Vezi articolul

SURSE Ministerul Educației pregătește un proiect pentru suplimentarea cu 5.300 de posturi pentru personalul didactic, nedidactic și auxiliar în școlile și grădinițele din țară, la nici o lună de la concursul de titularizare 2023

Ministerul Educației pregătește un proiect prin care să fie suplimentate 5300 de locuri pentru personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școlile din țară, potrivit surselor Edupedu.ro. Proiectul a fost prezentat…
Vezi articolul