Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027 a fost aprobat de Parlamentul European: Finanțare aproape dublă față de ultimii șapte ani, accent pe tranziția digitală, tranziția verde și post-Covid

740 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Parlamentul European a adoptat, marți, noul program Erasmus+, ediția pe 2021-2027 al a principalului program european pentru educație și tineret. Potrivit unui comunicat al instituției, acesta, despre care structurile europene apreciază că și-a demonstrat capacitatea de a întări identitatea europeană, va avea o finanțare aproape dublă față de cel aplicat în ultimii șapte ani.

Astfel, el va avea parte de o finanțare de peste 28 de miliarde de euro, proveniți din diverse surse, comparativ cu cei 14,7 miliarde de euro din programul de până acum. PE amintește că, în ultimele faze ale negocierilor cu Consiliul European, a reușit să asigure un plus de 1,7 miliarde la bugetul Erasmus+.

În cadrul dezbaterii din legislativul comunitar, ce a precedat votul asupra programului educațional, mai mulți europarlamentari au insistat asupra importanței acestuia atât pentru formarea generației viitoare, cât și pentru revirimentul de după criza produsă de pandemia Covid-19.

Parlamentul European insistă pe valoarea noului program în creșterea incluziunii, el având o serie de instrumente suplimentare și resurse pentru a ajuta statele să întărească accesul la educație și mobilitate pentru persoane care, până acum, au avut mai puține șanse de participare – persoane cu dizabilități sau care trăiesc în condiții de sărăcie, în zone izolate, imigranți etc.

Noul program Erasmus+ va extinde până la șase luni perioada pe care participanții la proiecte de educație pentru adulți o pot petrece în altă țară UE. Abordarea de acum: participanții să fie ajutați să se adapteze mai ușor la schimbările produse de tranziția verde și cea digitală, precum și după pandemia Covid-19. 

PE afirmă că Erasmus+ va fi mai ușor de administrat, cu mai puțină birocrație de urmat pentru cei care se înscriu și va oferi o schemă specială de finanțare pentru organizațiile mai mici, precum asociațiile de tineret sau cluburile sportive.

Foto: Comisia Europeană

—————————

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Limitarea la maximum 2 mandate a președintelui ARACIP și introducerea sindicatelor, elevilor și părinților în conducerea Agenției care auditează și acreditează școlile – propunerile Asociației Școlilor Particulare trimise către Guvern

Asociația Școlilor Particulare a propus Guvernului Orban să modifice regulamentul Agenției care auditează, autorizează și acreditează toate școlile și grădinițele. În contextul în care ministrul Educației a anunțat revizuirea tuturor…
Vezi articolul

OFICIAL 6 școli pilot vor funcționa anul acesta, din care una este din mediul rural și una privată, după ce au fost depuse peste 20 de cereri. Cea mai importantă componentă pilotată – „transformarea curriculară” / Se va pilota și înlocuirea tezelor semestriale cu un portofoliu al elevului

Începând cu anul școlar 2021-2022 vor funcționa șase școli pilot, anunță Ministerul Educației într-un comunicat primit de Edupedu.ro. „În cele șase școli-pilot elevii și profesorii vor avea parte de un…
Vezi articolul

BREAKING Profesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA / Este acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene / I-ar fi cerut jumătate din indemnizație unui angajat plătit cu banii UE

Un profesor universitar acuzat de fraudă cu fonduri europene a fost reținut de DNA, anunță instituția într-un comunicat. Potrivit surselor G4Media, profesorul i-ar fi cerut unui angajat jumătate din indemnizația…
Vezi articolul

VIDEO Elevii de la o școală din Vaslui au fugit din clase de frica vaccinării anti-COVID: „Suntem sălbatici că am venit să ne salvăm copiii? Păi îmi omori tu copilul, îi faci vaccin fără să ştiu?” – Adevărul

Zeci de părinți au luat cu asalt şcoala din Murgeni, luni, cerând socoteală cadrelor didactice că le vaccinează copiii şi le fac teste de depistare a coronavirusului, potrivit adevarul.ro. Părinții…
Vezi articolul