“Nu închideți școli, dacă nu aveți cazuri de coronavirus” – Carmen Dolea, medic român de la OMS, pentru Europa FM

2.937 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Carmen Dolea
În România nu se impune închiderea unor instituții precum școlile din cauza coronavirusului, a spus, pentru Europa FM, medicul român Carmen Dolea, directorul Departamentului pentru pregătirea urgenţelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit acesteia, nu sunt necesare nici măcar restricţii de circulaţie în mediile în care nu au ajuns persoane venite din zone de risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

“Închiderea școlilor ca și carantină, ca și alte măsuri de distanțare socială, sunt măsuri care să iau în momentul în care apar cazuri pentru a limita extinderea epidemiei. Înainte de apărea cazuri, măsurile nu se recomandă pentru a nu crea probleme din punct de vedere economic, social. Și chiar si in cazul apariției unor unor cazuri fiecare măsură trebuie făcută pe baza unei analize de risc, iar măsurile trebuie adaptate și proporționate cu nivelul de risc,” susţine Carmen Dolea, potrivit sursei citate.

Carmen Dolea, pentru postul de radio:

  • “Închiderea școlilor, ca și carantina, ca alte măsuri cu distanțare socială sunt măsuri care se iau în momentul în care apar cazuri, pentru a limita extinderea epidemiei. Înainte să apară cazuri, măsurile nu se recomandă, pentru a nu apărea probleme de ordin economic, social (…) Măsurile trebuie adaptate și proporționate cu nivelul de risc”

Europa FM amintește, în context, că Ministerul Educației a cerut școlilor să limiteze sau să suspende organizarea unor excursii la nivel local și național, în contextul epidemiologic actual. În plus, ministerul a recomandat și schimbări în organizarea “Școlii altfel”.

Potrivit specialistului OMS, asemenea măsuri pot crea îngrijorări inutile.

Știrea completă – aici


1 comment
  1. Consider ca e de preferat sa ne ingrijoram inutil decat sa ne relaxam si apoi sa regretam … iar la noi inasprirea cerintelor igienice chiar nu e o exagerare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum calculează școlile care sunt elevii care primesc bursă de merit – primii 30% dintr-o clasă – explicațiile Ministerului Educației trimise directorilor / Nu trebuie să ceară adeverință de venit părinților și nici acte legalizate la notar

Mai multe precizări despre calcularea procentului de primii 30% elevi dintr-o clasă care vor primi bursă de merit indiferent de media acestora, despre extragerea informațiilor despre veniturile familiilor de către…
Vezi articolul

Ping-pong cu elevii olimpici și profesorii. Secretarul de stat Lixandru anunță inspectoratele școlare cu jumătate de zi înainte că elevii înscriși la Olimpiada de Limba engleză, de sâmbătă, pot participa și la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”, care are loc în aceeași zi / Profesorii susțin că listele cu participanții sunt finalizate de o săptămână – surse

Profesorii de limba română și engleză au fost anunțați cu jumătate de zi înainte că elevii care participă sâmbătă, 16 martie, la Olimpiada de limba engleză, pot participa și la…
Vezi articolul

Au fost grele subiectele la Istorie, de la Bac? Profesoara Andreea Laura Martinescu: Nu au fost grele, materia a fost foarte bine distribuită și nu a dat șansa vânătorilor de note să înșface un 10 pe nemerit

Subiectele de la Istorie nu au fost „prea grele”, cum s-au plâns cei nepregătiți pentru examen, dar „prima dată după foarte mult timp s-a făcut o “distribuție” a materiei. În…
Vezi articolul

G4Media.ro: Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu este nașa fiului fostului rector de la Academia SRI, Gheorghe-Teodoru Ștefan, trecut în rezervă după scandalul plagiatelor / A fost și coordonatorul ei de doctorat

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a confirmat pentru G4Media că este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul fostului rector al Academiei Naționale de Informații…
Vezi articolul
adolescenti telefon tehnologie

Studiu Oxford: Folosirea tehnologiei de către tineri a devenit mai puțin asociată cu depresia în ultimul deceniu, dar utilizarea rețelelor sociale a devenit semnificativ legată de problemele emoționale ale adolescenților

Este o “legătură infimă” între folosirea tehnologiei de către adolescenți și eventualele lor probleme de sănătate mintală, conform unui nou studiu al Universității Oxford din Marea Britanie publicat recent în…
Vezi articolul