Numărul elevilor și al preșcolarilor, estimat să crească, în Bistrița-Năsăud, cu peste 1.400 în viitorul an școlar

192 de vizualizări
Foto: © Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.com
Numărul elevilor şi al preşcolarilor din judeţul Bistriţa-Năsăud va creşte, începând cu anul şcolar 2023-2024, cu peste 1.400, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, şeful Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ), Cristian Nicula, citat de Agerpres.

“Vestea bună pentru anul următor este că avem preconizat un număr de 49.529 de elevi, adică cu 1.411 mai mulţi decât în acest an. Este un trend pozitiv şi eu mă bucur pentru acest lucru”, a spus Nicula.

Această creștere a populației școlare va duce la crearea a 49 de noi formaţiuni de studiu, din care 29 la nivel liceal, unde numărul elevilor este estimat să se majoreze cu peste 600 faţă de anul școlar în curs.

Reprezentantul IŞJ a menționat, în context, necesitatea angajării de mediatori şcolari în comunitățile unde sunt copii care nu frecventează cursurile sau au tendinţa să le abandoneze, având în vedere că, în prezent, în judeţ este angajată o singură persoană pe un astfel de post.

Totodată, va crește și numărul grupelor de creșă începând cu anul școlar viitor, cu 11, din care opt în mediul rural.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, reţeaua şcolară este formată din 108 unităţi de învăţământ de stat şi 14 private, la care se adaugă opt unităţi conexe, inclusiv Inspectoratul Şcolar. 

Foto: © Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Acuzații încrucișate între sindicate și Andronescu. FSE Spiru Haret: Greu de crezut că Ministerul poate face legile educației într-o lună sau documentele sunt gata fără să știm autorii

Ping-pong cu revendicări, replici și acuzații între sindicatele din educație membre ale federației “Spiru Haret” și ministerul condus de Ecaterina Andronescu. Ministerul Educației fie nu respectă acordul cu sindicatele de…
Vezi articolul

“Când începe școala”, printre cele mai populare căutări pe Google în 2021 / Classroom, resursele digitale și cataloagele electronice – printre principalele aplicații legate de educație căutate de utilizatori din România

Confuzia produsă de schimbările aplicate în calendarul anului școlar, din cauza pandemiei, se reflectă și în căutările utilizatorilor români pe Google. “Când începe școala” este principala informație de tipul “când…”,…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

Am pus carul înaintea boilor. Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, bacalaureatul, dar nu discutăm despre ce se întâmplă cu învățarea, cu motivația elevilor, a cadrelor didactice – Ovidiu Pânișoară, profesor la Universitatea din București

„Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, cum facem bacalaureatul, dar nu discutăm ce se întâmplă până la liceu, ce se întâmplă cu elevii, cu motivația elevilor,…
Vezi articolul