O aplicație care permite profesorilor să primească feedback anonim de la elevi, Teleskop, a fost actualizată. Fondatorii: 10.000 de completări până acum

3.942 de vizualizări
Sursa: Captura Teleskop.ro
Aplicația educațională de feedback Teleskop, prin care profesorii pot primi feedback anonim de la elevii lor, a fost actualizată cu un sistem ce permite răspunsuri deschise, anunță realizatorii ei într-un comunicat de presă. Aplicația, existentă deja de doi ani în magazinele de aplicații mobile, a înregistrat până acum 10.000 de completări ale formularelor de către elevi din România și Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Teleskop este o aplicație ce poate fi descărcată gratuit și care, potrivit realizatorilor, “vine în sprijinul profesorilor pentru a prelua rapid, simplu și în regim anonim feedback-ul elevilor, facând astfel învățarea mai relevantă. Profesorii își descarcă aplicația, elevii având nevoie de un telefon / device cu conexiune la internet, nefiind necesară logarea. Formularul se selectează și link-ul generat se trimite clasei, completarea chestionarului durând câteva secunde/minute. Răspunsurile sunt anonime iar rezultatele sunt disponibile doar profesorului care a trimis formularul, în contul propriu”.

Autorii notează că aplicația a apărut în contextul în care “deși colectarea feedback-ului elevilor este prevăzută explicit în standardele fiecărei școli, nu există indicii referitoare la preluarea și utilizarea lui efectivă și sistematică. Dimpotrivă.”

Ce e nou, mai precis:

  • “Echipa formată din profesori, antreprenori și programatori a dezvoltat la începutul acestui an un sistem de preluare de feedback cu răspunsuri deschise, ajungând la standardul aplicațiilor internaționale de acest fel. Procesul de construcție a formularelor presupune testare și pilotare prealabilă, acestea putând fi aplicate la orice materie.”
  • “În semestrul al doilea Teleskop va propune un kit dedicat școlilor care să le sprijine în procesele interne de măsurare și investigare atât a culturii organizaționale, cât și a stării de bine a elevilor și profesorilor”. 

Aplicația e disponibilă pe Android, iOS, dar și în platforma web teleskop.ro. Echipa proiectului este formată din Monica Mocanu, Laura Borbe, Mădălina Vilău și Bogdan Vizitiu.


2 comments
  1. Buna ziua, dna Stavri. Sunt fondatoarea aplicației despre care e vorba in articol. Ce menționați dvs in comentariu este referitor la cu totul altceva, și anume o inițiativă a elevilor din Prahova care nu are nici o legătură cu aplicația Teleskop. Nici din punct de vedere al protecției datelor, nici a echității procesului, nici a utilității și nici a întăririi încrederii. Nu aș intra în detalii acum, dar daca veți citi articolul de aici veți vedea că aplicația Teleskop nu permite decât profesorului sa aibă acces la datele obținute, iar scopul principal este îmbunătățirea relației profesor-elev, și nu înrăutățirea ei. Preluarea feedback-ului este parte din responsabilitățile noastre de profesori în școală și nu înlocuiește discuțiile directe și deschise. Și da, ca și dvs, cred ca e important să selectăm cu grijă soluțiile care ne inspiră încredere și care ne permit sa facem asta în siguranța, pentru o învățare mai relevantă. Cu bine.

  2. In Prahova, si e singurul judet din tara, se intampla deja: consiliul judetean al elevilor solicita feedback de la elevi despre profesorii lor. Si elevii pot scrie orice, nu doar adevarul. Ce se intampla cu datele colectate si unde ajung, nu se stie, dar sigur vor fi folosite de inspectorat cumva. Mi se pare ca ii invata turnatori de mici pe elevi, ca pe vremea securitatii care racola elevi si studenti pentru a-si turna familia si cunoscutii. Daca nu se revolta nimeni, se va implementa in toata tara. Statul securist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Sursa: Facebook.com/ Marcel Ciolacu

DOCUMENT Cultele religioase fac acum presiuni politice, direct la șeful PSD, Marcel Ciolacu, pentru eliminarea “diversității” și a “orientării sexuale” din legile educației / Solicită și ca Religia să fie disciplină opțională la Bac

Cultele religioase recunoscute în România îi transmit lui Marcel Ciolacu, atât în calitatea acestui ade lider PSD, cât și de președinte al Camerei Deputaților, solicitările lor de modificare a proiectelor…
Vezi articolul

“Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei” – Mihaela Nabăr, World Vision România. Organizația începe o campanie pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești

Oamenii din comunități vulnerabile au acces vara aceasta la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medici de familie înscriși în program, cu ajutorul organizației World Vision România.…
Vezi articolul

La trei luni de la începerea școlii, niciun elev din județul Ilfov nu a primit lapte, corn sau fructe la școală, așa cum prevede principalul program al ministerului de reducere a abandonului școlar / La licitațiile pentru lapte și mere nu s-a prezentat niciun ofertant, iar procedura a fost anulată

Din septembrie până în luna noiembrie, în nicio școală din județul Ilfov nu s-a distribuit măcar o porție de lapte, mere sau produse de panificație, așa cum prevede Programul pentru…
Vezi articolul

Să fie organizate întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, solicitarea ministrului Educației către inspectorii generali, în „Săptămâna educației financiare”

Organizarea unor întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, în perioada 11-15 aprilie 2022, a solicitat Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Solicitarea a venit în cadrul…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA Remus Pricopie, considerații despre ministrul Sănătății Vlad Voiculescu: Ușurința partidelor de a promova la ministere oameni fără pregătire în domeniu și fără experiență în gestionarea sistemelor mari este “cât se poate de periculoasă”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a emis, luni, un comunicat în care sunt citate considerațiile rectorului acestei instituții, Remus Pricopie, prezentat și în calitate de fost ministru…
Vezi articolul