O aplicație pentru copii, de citit în zone unde conectivitatea este foarte redusă, va fi lansată în România de UiPath Foundation

266 de vizualizări
Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv UiPath Foundation
O aplicație de citit pe telefonul mobil, care funcționează în contexte în care conectivitatea este foarte redusă, va fi lansată în România, a anunțat miercuri Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation. Aplicația este destinată copiilor cu vârste de până la zece ani și va permite acces la cărți diverse, “cu o perspectivă globală”, a spus ea.

Raluca Negulescu-Balaci a precizat că aplicația va fi lansată împreună cu un partener din SUA și va fi accesibilă în limba română și în limba engleză. Ea a a prezentat inițiativa într-o prezentare ținută pe marginea lansării unui raport BRIO cu privire la nivelul literației digitale în rândul elevilor români, arătând că aplicația se înscrie în eforturile de combatere a analfabetismului funcțional, a cărui rată este ridicată în România.

Raluca Negulescu-Balaci, UiPath Foundation, la evenimentul respectiv:

  • “Urmează să lansăm prima aplicație de citit pe telefonul mobil care funcționează în contexte de conectivitate foarte redusă din România, cu partener din SUA. Va permite acces la cărți de calitate, foarte diverse, cu o perspectivă globală, în limba română și limba engleză, ediție bilingvă, pentru copiii din toată țara, cu vârsta între 2 și 10 ani. Acesta e doar un punct de pornire și noi putem să venim cu această resursă. Invitația mea este să ne unim forțele pentru a răspunde la această provocare foarte profundă legată de analfabetismul funcțional. (…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Ne opunem categoric acestui act unilateral, emis de către minister” – Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, despre declarațiile pe propria răspundere pentru școala online

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP) „se opune categoric acestui act unilateral, emis de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a scris pe Facebook președintele asociației, Iulian Cristache, în…
Vezi articolul

O companie specializată în evaluarea competențelor digiale avertizează asupra riscului ca proiecte importante din PNRR, precum formarea pentru pedagogie digitală a 100.000 de profesori, să fie făcute formal, fără un impact real: Riscăm să irosim banii europeni în proiecte ineficiente, prefăcându-ne că facem digitalizare

„Absorbția fondurilor europene nu ar trebui să fie un obiectiv în sine, ci un mijloc pentru a digitaliza România cu adevărat“, scriu reprezentanții ICDL/ECDL într-un comunicat de presă în care…
Vezi articolul