Lista cu peste 600 de locuri rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar / Câte un loc liber la Colegiile Naționale “Sfântul Sava”, “Matei Basarab” sau la Liceul “Ion Neculce” și 4 locuri la Colegiul Național “I.L Caragiale”

5.338 de vizualizări
Foto: Nicoleta Colibășeanu / Agerpre Foto
Lista cu locurile rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. După prima repartizare computerizată au rămas 638 de locuri libere, la licee teoretice și tehnologice. Câte un loc este disponibil la Colegiul Național Sfântul Sava sau la liceul “Ion Neculce”, și 4 la Colegiul Național “I.L Caragiale”. Amintim, după prima etapă a repartizării la liceu, în București au rămas 440 de elevi nerepartizați, potrivit Ministerului Educației.
  • Lista cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2023, publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene poate fi consultată aici.
  • Înscrierile au loc în perioada 7-9 august și repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023. 

Peste 600 de locuri au rămas libere la licee teoretice și tehnologice, după ce s-a încheiat prima etapă a repartizării computerizate. Amintim, în București au rămas 440 de elevi nerepartizați, potrivit Ministerului Educației.

Locurile au rămas libere după rezolvarea situațiilor speciale, cum ar fi cele ale gemenilor, de exemplu. De asemene, unii elevi aleg licee private sau în străinătate, explica anul trecut inspectorul general școlar Vlad Drînceanu, într-un interviu.

În această etapă intră elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, sau care nu au obținut un loc la liceu după repartizarea computerizată.

Câteva exemple de licee care mai au locuri disponibile la licee teoretice:

Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” 4 locuri, dintre care 2 la filologie engleză, ultima medie 9.35. Un loc este disponibil la profilul Umanist, Filologie și altul la Umanist, Filologie, Bilingv germană.

Colegiul Naţional “Sfântul Sava” are un 1 loc la Filologie, profilul Umanist, unde ultima medie este 9.67

Colegiul Naţional “Ion Neculce” are 1 loc disponibil la profilul Umanist, filologie, cu ultima medie 9.12

Liceul Teoretic “Jean Monnet” are 1 loc disponibil, la profilul Umanist, Ştiinţe Sociale, cu ultima medie 9,07.

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” are 1 loc la profilul Real, Științele Naturii, cu ultima medie 9,60.

Colegiul Național “Școala Centrală” are 1 loc la profilul Umanist, Filologie, bilingv Franceză cu ultima medie 8, 85.

Colegiul Național “Matei Basarab” are 1 loc la profilul Real, Științele Naturi, cu media 9,47.

Pentru cine e a doua etapă și care e procedura de înscriere

Înscrierile pentru a doua etapă au loc în perioada 7-9 august și repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023. 

Elevii care pot participa la etapa a doua de admitere la liceu în 2023, conform procedurii operaționale pentru etapa a II-a de admitere, publicate de ISMB: 

Pot participa inclusiv elevii care candidează pe locurile speciale pentru rromi sau pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unităţile de învăţământ de masă.

  • Elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat;
  • Elevii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat;
  • Candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învăţământ;
  • Candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a, dar nu au susținut evaluarea națională şi nu li se poate calcula media de admitere;
  • Candidații care sunt absolvenți ai învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate și, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Națională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Documentele necesare pentru dosarul de înscriere pentru etapa a II-a de admitere la liceu 2023.

Lista cu locurile rămase libere după încheierea primei etape a repartizării la liceu
Citește și:
LISTA cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2023, publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene
Județele cu cei mai mulți candidați nerepartizați după prima etapă de admitere la liceu 2023. În București sunt mai puține locuri neocupate decât elevi nerepartizați, în Ilfov au fost repartizați toți candidații și sunt cele mai multe locuri libere din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

Publicație maghiară: Noi dezvăluiri ale abuzurilor asupra minorilor din casele fundației lui Csaba Böjte din Transilvania / Educatorii caselor de copii administrate de Fundația Sfântul Francisc din Deva au comis zeci de infracțiuni sexuale împotriva minorilor 

Mass-media din Ungaria revine cu noi relatări despre abuzurile comise de educatorii fundației Sfântul Francisc, care deține mai multe centre pentru minori în localități din Transilvania, scrie G4Media.ro. După ce…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor despre greva generală a profesorilor: “Susținem protestele din educație”, dar acestea “au un impact negativ imens” asupra școlii / “Nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională”

“Susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm…
Vezi articolul