O călugăriță din Statele Unite ale Americii, care a cheltuit banii unei școli catolice în cazinouri, condamnată la un an de închisoare

865 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O călugăriță octogenară care a delapidat peste 800.000 de dolari din fondurile unei școli catolice din statul California, Statele Unite ale Americii, unde lucra ca director, pentru a-i cheltui în cazinouri și pe sejururi turistice scumpe, a fost condamnată luni la un an de închisoare, informează AFP, citat de Agerpres.

Mary Margaret Kreuper era directoarea şcolii private catolice St. James din Torrance, un oraş aflat la sud de Los Angeles, și jurase că va rămâne săracă atunci când a devenit călugăriţă, în urmă cu mai bine de 60 de ani. Această promisiune nu a împiedicat-o însă să deturneze timp de 10 ani, până în septembrie 2018, fonduri ale şcolii pentru a-şi finanţa viciile ascunse.

“Am păcătuit, am încălcat legea şi nu am nicio scuză”, a declarat în faţa instanţei această călugăriţă în vârstă de 80 de ani, citată de Los Angeles Times.

Pentru această călugăriţă din ramura americană a ordinului catolic al Surorilor Sfântului Iosif din Carondelet, fondat în 1650 la Puy-en-Velay, în centrul Franţei, infracţiunile comise constituie “o încălcare a jurămintelor, a poruncilor, a legii şi mai ales a încrederii sacre pe care atât de mulţi oameni mi-au acordat-o”.

Mary Margaret Kreuper şi-a recunoscut vinovăţia în această escrocherie anul trecut.

Potrivit sursei citate, a fost nevoie de un audit pentru a descoperi frauda, pe care directoarea şcolii catolice a încercat să o ascundă, ordonându-le subordonaţilor săi să distrugă documentele incriminatoare.

Călugărița credea că merită o mărire de salariu

Atunci când Arhidieceza de Los Angeles i-a cerut lui Mary Maragaret Kreuper să dea socoteală pentru faptele sale, aceasta a spus că preoţii erau plătiţi mai bine decât călugăriţele şi că ea credea că merită o mărire de salariu, conform publicației Los Angeles Times.

Avocatul călugăriţei, Mark Byrne, a susţinut însă că Mary Kreuper era dependentă de jocuri de noroc şi a cerut ca acesteia să i se permită să îşi ispăşească pedeapsa în mănăstirea în care a fost plasată de când faptele sale au fost descoperite în 2018.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila: Din păcate, prevederile din actele normative nu reglementează explicit posibilitatea adaptării scenariului în mod strict la condițiile din școli. Este normal să mergi pe verde în localitățile încadrate în scenariul galben, dar unde numărul de elevi din clase este mic

Chestiunea scenariilor “trebuie să fie adaptată fiecărei școli”, atrage atenția doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Acesta a avertizat că “este normal” ca, în localitățile încadrate de Ministerul…
Vezi articolul

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul