O comisie de experți francezi solicită interzicerea ecranelor pentru copiii sub 3 ani

168 de vizualizări
Photo 169187764 © Pojoslaw | Dreamstime.com
Un raport realizat de experți și care urma să fie prezentat marți guvernului de la Paris recomandă interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub trei ani și a telefoanelor mobile de către cei cu vârsta sub 11 ani, cu un acces strict limitat pentru adolescenți în anii următori.

În raportul publicat luni seară de mai multe cotidiene regionale și citat de Le Figaro, comisia de experți mandatată de guvern avertizează asupra „realității hiperconectării copiilor” și a „consecințelor asupra sănătății, dezvoltării și viitorului lor”, precum și asupra viitorului „societății și civilizației noastre”.

„A apărut un consens foarte clar cu privire la efectele negative directe și indirecte ale ecranelor”, în special asupra „somnului, sedentarismului – care favorizează obezitatea – și miopiei”, mai scrie în raport.

Experții indică rețelele de socializare ca fiind un „factor de risc” pentru depresie și anxietate, în cazuri de „vulnerabilitate preexistentă”. În plus, „nivelul de expunere a copiilor” la conținuturi pornografice și violente „pare alarmant”, scriu ei. Aceștia consideră că „ecranele nu sunt cauza tulburărilor de neurodezvoltare”, dar fac apel la „vigilență” pentru a „evita amplificarea simptomelor”.

Amintim, ministrul francez al educației a propus să nu mai fie permis accesul cu telefoane în școli: “Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri. În timpul școlii, să existe o adevărată pauză de la digital“, spune Nicole Belloubet.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Bravo! Curajosi! Si vor incepe ai nostri cu baliverne de genul: vor fi discriminati de colegi, nu vor putea lucra cand vor la proiecte bla bla. Ce caacat de proiect face un copil de scoala primara fara indrumarea parintelui si de ce trebuie telefon unui astfel de elev care e sub ocrotirea invatatorului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a…
Vezi articolul