O elevă de 6 ani din județul Galați a sărit pe geam de la etajul unu al școlii, după ce a fost închisă în clasă, din greșeală, de învățătoare

6.782 de vizualizări
Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com
O elevă de 6 ani, de la clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale „Elena Doamna” din Tecuci, a sărit pe geam de la etajul unu al instituţiei de învăţământ, după ce, din neatenţie, a fost închisă în clasă de învățătoare, informează, vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc joi, la ora 11:45, la finalul orelor, în momentul în care învăţătoarea a scos copiii din clasă pentru a-i conduce la poartă, acolo unde erau aşteptaţi de părinţi.

„Din cele relatate de doamna directoare, la finalul orelor, doamna (învăţătoarea – n.r.) a scos toţi elevii pe hol, un elev i-a atras atenţia, moment în care eleva s-a dus din nou în clasă, fără să fie observată. Doamna a încuiat uşa şi nu a văzut că eleva a rămas în clasă. Copilul probabil s-a speriat, s-a panicat şi a sărit pe geam. În acel moment o altă doamnă învăţătoare ieşea din şcoală şi a prins fetiţa, aceasta lovindu-se uşor la picior”, a explicat şefa IŞJ Galaţi, Gina Brânzan.

Părinţii au dus fetiţa la Spitalul de Pediatrie din Galaţi pentru investigaţii, unde s-a constatat că are o mică leziune la genunchi, nefiind internată.

Directorul Şcolii „Elena Doamna”, Adriana Lefter, a spus că fata s-a panicat și nu a știut cum să gestionee situația: „Fetiţa nu a ştiut cum să gestioneze momentul, s-a panicat şi a sărit pe geam. Doamna învăţătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate”, a precizat directorul Şcolii „Elena Doamna”.

Inspectoratul Şcolar a trimis o echipă de control la unitatea de învăţământ.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Situațiile excepționale pentru care școlile pot solicita suplimentarea sau diminuarea numărului de elevi dintr-o clasă / Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu

Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu,…
Vezi articolul

Strategia de educație parentală a fost lansată în dezbatere pentru a treia oară, în 6 ani. Documentul ministrului Deca este înțesat cu limbaj de lemn și referiri la președintele Iohannis: „Viziunea asupra parentalității, subsecventă dezideratelor Proiectului România Educată, este în perspectiva 2030 aceea de a clădi, împreună cu părinții, o societate durabilă”

Strategia de educație parentală a fost lansată în dezbatere pentru a treia oară de Ministerul Educației, după ce precedentele 2 variante lansate în ultimii 6 ani au fost abandonate în…
Vezi articolul

Ministrul Rafila spune că a discutat cu Ligia Deca despre introducerea în școli a materiei “Educație pentru sănătate” / “Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă” / “Un termen rezonabil este anul 2024”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat marţi importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate” și a precizat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul…
Vezi articolul