O nouă specie de orhidee, cu flori care seamănă cu obiecte de sticlă, a fost descoperită în Japonia – FOTO

457 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Kobe University
O nouă specie de orhidee, ale cărei flori au petale delicate în nuanţe de roz şi alb asemănătoare unor obiecte din sticlă, a fost descoperită de oamenii de ştiinţă din Japonia, informează AFP, potrivit Agenției naționale de presă.

În pofida prezenţei sale în parcurile şi grădinile din Japonia, cercetătorii de la Universitatea Kobe au avut nevoie de 10 ani pentru a confirma că această plantă – Spiranthes hachijoensis, denumită uneori şi “codiţele doamnelor” datorită asemănării sale cu cozile de păr – era de fapt o specie până acum necunoscută.

“A fost o surpriză să descoperim o nouă specie din familia Spiranthes, care este atât de comună încât o putem vedea în parcuri, grădini şi printre florile din ghivece”, a declarat joi Kenji Suetsugu, principalul autor al studiului, conform sursei citate.

Unele dintre eşantioanele prelevate proveneau din “plante de ghiveci şi din grădini”, mai ales cele conservate într-un liceu din regiunea Gifu din centrul Japoniei, a precizat acest profesor de fitologie.

Foto: kobe-u.ac.jp

“Cu aspectul său ciudat şi florile sale delicate care seamănă cu obiecte din sticlă, această floare este de multă vreme apreciată”, au subliniat reprezentanţii Universităţii Kobe într-un comunicat de presă, mai informează Agerpres.

Planta, ale cărei flori sunt dispuse în spirală, a fost menţionată şi în cea mai veche antologie de poezii din Japonia, “Manyoshu”, ce datează din secolul al VIII-lea e.n.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like