O școală din județul Suceava nu mai are voie să organizeze examene naționale timp de un an, după ce o parte dintre elevi au primit subiecte greșite la simulare. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare – reprezentantul Inspectoratului școlar

19.968 de vizualizări
Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com
La Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia din județul Suceava nu se vor putea organiza examene naționale, inclusiv în vara aceasta, transmite Inspectoratul școlar județean. Măsura vine după ce la simularea de clasa a VIII-a, 6 elevi au primit subiecte din alți ani la proba de limba și literatura română. “Au fost descărcate la nivelul comisiei din școală și subiecte din alt an școlar și cele de anul acesta. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare. Numai că au fost șase elevi care au avut un alt subiect”, explică pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar județean, Cezar Anuței.

Șase dintre elevii care au susținut simularea Evaluării Naționale la Şcoala Gimnazială „Invăţător Vasile Hlihor” Baia, județul Suceava au primit au alte subiecte față de cele oficiale. Din această cauză, “se va dispune măsura de suspendare pentru 1 an a organizării de examene naţionale în unitatea de învăţământ, conform art. 25 alin. (3) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4801/2010, cu modificările și completările ulterioare, valabilă pentru anul şcolar 2023-2024”, anunță Inspectoratul școlar.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuței, a explicat pentru Edupedu.ro că în prima zi de examen, 5 februarie 2024, la proba de Limba şi literatura română, a existat “o disfuncţie” la distribuirea subiectelor în săli.

“Conform procedurii, subiectele au fost descărcate la nivelul şcolii. Din cercetările efectuate de comisia judeţeană de evaluare naţională s-a constat că subiectele au fost descărcate gradual, astfel încât în ultimul pachet au fost printate şi distribuite într-una din cele două săli de examen 6 subiecte din alt an şcolar. Probabil aveau un folder în calculator și au printat și subiectele din alți școlari. Au fost 6 elevi într-o sală de clasă, care au primit subiectele acestea. Situația a fost semnalată după ce au fost încărcate pe platformă lucrările. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare. Numai că au fost șase elevi care au avut un alt subiect. Lucrările vor fi corectate la nivelul şcolii, în variantă clasică, conform subiectului distribuit”, mai spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar.  

“Cele 14 lucrări cu subiectele corecte au fost corectate digital, urmează să fie corectate și cele 6 cu subiecte din alți ani după bareme corecte. Situația a fost semnalată și Ministerului Educației după ce au fost încărcate subiecte”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISJ.

La simularea evaluării naţionale oganizată la Şcoala Gimnazială „Invăţător Vasile Hlihor” Baia au fost înscrişi pentru a susţine probele 27 de elevi, 14 de la  Şcoala Gimnazială „Invăţător Vasile Hlihor” Baia, respectiv 13 de la structura Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Rădăşanu” Bogata. 


2 comments
  1. Sa ma ferească Dumnezeu daca am mai citit asa ceva…MA CE ȚARA LUI ZEBEDEU ESTE ASTA? (nu mi răspundeți că știu despre ce e vorba 🥱 dar inca imi pun această intrebare)CHIAR SUNTEM COMPROMIȘI?!
    Alte stiri “faine”:Pe nu stiu unde cad stalpii si semnele rutiere,prin alta parte a cazut drumul peste o casa.Suntem rupți de realitate.Imi pare rau,dar si noi,poporul lu Pește,stam nepăsători sa ne joace astia in picioare.Trist😞

  2. vina este a ISJ- ului ca se accepta centre de examen in care sunt sub 50 de elevi, iar profesorii din comisie nu au experienta , asistentii se fac ca respecta procedura si toate sunt un compromis ca sa iasa rezultate bune si sa-si justifice posturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul de Guvernare al Guvernului Cîțu, în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 consilieri și inspectori, funcționari publici, la Direcția „România Educată” din Ministerul Educației

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu se găsește în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 persoane, în cadrul Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului „România Educată”. Anunțul de concurs a…
Vezi articolul

În București ar trebui să existe doar două tipuri de burse: bursa de excelență și bursa socială, spune profesoara Nina Vasile / La începutul anul școlar, elevii să primească vouchere pentru îmbrăcăminte și rechizite, iar bursa lunară să fie pentru cei care chiar au rezultate bune, propune cadrul didactic

„Eu am gândit, de multe ori, că, de fapt, ar trebui să existe doar două tipuri de burse: bursa de excelență și bursa socială”, a declarat profesoara Nina Vasile, la…
Vezi articolul