Oana Moraru, la prima conferință pentru profesori și părinți „De la monolog la dialog”. Înscrierile sunt deschise, iar SuperTeach anunță trei premiere pentru sâmbătă, 18 noiembrie, de la 09:30 / Lista speakerilor (P)

2.203 vizualizări
Foto: Conferința SuperTeach
Prima Conferință SuperTeach dedicată atât profesorilor, cât și părinților va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, la Aula Magna a Universității Politehnica București, începând cu ora 9.30, și va fi dedicată colaborării și comunicării în triunghiul părinte-profesor-elev.

Sub tema ”De la monolog la dialog”, speakeri cu experiență importantă, precum Oana Moraru, Olimpia Meșa, Nadia Tătaru, Marcel Bartic, Cristina Gheorghe, Jose Brinkmann și Seth Wilkins din UK, vor susține discuții interactive cu publicul despre așteptările, nevoile și responsabilitățile părinților în raport cu școala, despre cum facem să funcționeze relația de colaborare profesor-părinte și despre ce stă în puterea fiecăruia să facă pentru a ajuta elevii să se dezvolte armonios și să învețe cu bucurie. Copiii sunt invitați, alături de profesori și de părinți, să participe la eveniment și vor fi implicați în ateliere educative special organizate pentru ei.

Trei premiere la Conferința SuperTeach: 1. piesă de teatru ce ilustrează relația părinte-profesor-elev, pe scena evenimentului; 2. părinții sunt invitați, pentru prima oară, alături de dascăli să discute despre comunicare și colaborare; 3. copiii vor lua parte la activități educative potrivite vârstei lor.

De ce să participi la Conferința SuperTeach Conferința SuperTeach București, pe 18 noiembrie, ora 9.30 la Aula Magna a Universității Politehnica București?

  • Deoarece îi vei cunoaște și vei interacționa cu speakeri precum Oana Moraru – expert în educație, fondatoarea Școlii Helikon, Olimpia Meșa – consultant și expert în design de învățare, autoarea cărții “Cum Învață Oamenii”, Nadia Tătaru – director Itsy Bitsy FM și președinta Asociației Părinților Isteți, Marcel Bartic – profesor, fondator al Școlii gimnaziale Evrika, Seth Wilkins – profesor și Education Lead, Institutul Arbinger UK, Jose Brinkmann  – expert educațional și Director Financiar al Școlii Country Cousins UK, Cristina Bărbosu Ene – profesor de română și facilitator de mentalitate deschisă, profesorii pentru învățământul primar Claudia Cârstocea, George Năzăreanu și Irina Vasile , alături de co-fondatorii SuperTeach Cristina Gheorghe, părintele Constantin Necula, Dragoș Anastasiu și Felix Tătaru.
  • Fiindcă relația profesor-părinte-elev va fi ilustrată pe scena evenimentului și prin piesa de teatru “Libertate – piesă pentru o sala de clasă“, de Yann VERBURGH, în lectura actorilor Diana Cavallioti și Ciprian Nicula.
  • Pentru că poți veni alături de copii, aceștia având acces gratuit și urmând să participe la activități educative potrivite lor.
  • Deoarece, pe lângă sesiunile plenare, conferința va include și zone expoziționale și de networking menite să ofere un cadru de discuții pe diverse teme de interes, cum ar fi Programul de Mentalitate Deschisă în Educație (Outward Mindset in Education), exemple de bune practici sau discuții pe anumite provocări întâlnite de dascăli și părinți în relația cu copiii sau cu școala.

Educația nu începe și nu se termină la școală. Tocmai de aceea este foarte important să învățăm să comunicăm cu adevărat în triunghiul copil-părinte-profesor, și nu doar teoretic, ci practic, cu impact concret în beneficiul tuturor. Mentalitatea deschisă în educație ne oferă instrumentele necesare pentru a relaționa unii cu ceilalți mai eficient și mai constructiv și, astfel, să facem din școala românească un loc mai iubit și apreciat de toți participanții la educație”, spune Cristina Bărbosu Ene, profesor facilitator SuperTeach.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 9.30, în Aula Magna – Universitatea Politehnica București, iar biletele și agenda sunt disponibile aici.

Agenda Conferinței SuperTeach București

Agenda Conferinței SuperTeach București

08:30 – 09:30 – Înregistrare și cafeaua de dimineață

09:30 – 12:00 – Sesiune plen alături de Marcel Bartic, Cristina Bărbosu-Ene, Felix Tătaru, Claudia Cârstocea, Cristina Gheorghe, Claudia Oprescu, părintele Constantin Necula

12:00 – 13:15 – Brunch, Networking & Standuri Expoziționale Interactive

13:15 – 14:30 – Sesiune plen alături de Marcel Bartic, Cristina Bărbosu-Ene, Diana Cavallioti, Ciprian Nicula, Irina Vasile, Olimpia Meșa

14:30 – 15:00 – Pauză

15:00 – 16:30 – Sesiune plen alături de Marcel Bartic, Cristina Bărbosu-Ene, Nadia Tătaru, Seth Wilkins, Jose Brinkmann , Oana Moraru

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizatprin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 58 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 1.050 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe cu ajutorul celor 75 de facilitatori ai programului MDE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care este implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Pe 2 martie 2022, a fost demarată intervenția și la Școala “Ștefan cel Mare” din Galați, iar proiectul va fi replicat în mai multe în instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely și Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Fundația Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorul unei școli care vrea să fie școală-pilot: Nu înțeleg de ce tot mai există profesori care spun: „domnule, sunt extraordinar de bun profesor, dar sistemul ăsta de învățământ nu mă lasă”. Fraților, acum ne lasă! / Exemple propuse: începem Fizica de la clasa a V-a și Chimia de la a VI-a

„Nu înțeleg de ce tot mai există profesori care spun: „domnule, sunt extraordinar de bun profesor, dar sistemul ăsta de învățământ nu mă lasă”. Fraților, acum ne lasă!”, a declarat…
Vezi articolul