Oficial din Ministerul Educației taxează protestul AUR: Nu trebuie „să-l vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor”

558 de vizualizări
Radu Szekely / Foto: Gov.ro
În legătură cu protestul AUR, ce a fost organizat, marți, acțiunea nu trebuie „să o vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor și a dreptului pe care noi toți îl avem de a participa într-un mod civilizat la societate”, a declarat Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, în cadrul unei dezbateri online, despre competențele civice și sociale ale elevilor.
  • Marți a avut loc un protest violent, convocat de liderii AUR, la Parlament față de posibilitatea aprobării prin asumarea răspunderii de către Guvern, în Parlament, a legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job, după cum a scris G4Media.ro.

Radu Szekely a explicat că trebuie să fie definită cetățenia activă: „La nivelul mai general, ce înseamnă pentru noi ca români cetățenia activă, ce înseamnă pentru România participarea activă în societate, cum o dorim, cum o încurajăm, ce ne așteptăm de la cetățeni pentru a crea și cadrul…”.

El a mai spus că nu stăm bine la învățarea adulților pe tot parcursul vieții, deoarece nu este oferit cadrul necesar: „În ceea ce privește învățarea pe tot parcursul vieții, noi stăm foarte prost. Noi nu reușim ulterior să oferim cadrul în care adulții ieșiți de pe băncile școlii, să-și poată dezvolta aceste competențe, competențe pe care noi cred că ar trebui să le definim în primul rând”.

Declarația, la minutul 42:46:

Radu Szekely este consilierul ministrului Educației, a fost secretar de stat din partea USR-PLUS în Guvernul Cîțu.


1 comment
  1. Nu mai ai poți să ai alte păreri foarte rau trebuie sa fi din la fel da reguli trebuie respectate astea țin o societate stabilă și civilizata DAR și regulile pot fi aberante de acea se fac proteste pentru prostie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, atac dur la premierul Cîțu: Credeți că este întâmplător că s-a decis achiziția de urgență a testelor pentru elevi acum? De ce nu s-au cumpărat în vară testele, cu un preț mai mic, cu o procedură internațională, ci acum prin procedură de atribuire directă cu un preț mai mare decât în farmacie?

Atac dur lansat de medicul Alexandru Rafila, vehiculat ca viitor ministru PSD al Sănătății într-un guvern PNL-PSD, la premierul Florin Cîțu, pe tema testelor noninvazive pentru elevi. “Noi avem starea…
Vezi articolul