OFICIAL Modificări la Definitivat: Profesorilor li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat

18.423 de vizualizări
Calendar oficial mobilitate
Foto: OECD
Pentru anul școlar 2019-2020, cadrelor didactice care susțin examenul pentru definitivare în învățământ li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat, anunță Ministerul Educației.

Ce prevede modificarea din OUG:

”Art. 38 –  Pentru anul școlar 2019-2020, cadrelor didactice care susțin examenul pentru definitivare în învățământ li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat.”

Guvernul a aprobat o serie de modificări într-o Ordonanță de Urgență care acoperă o serie de domenii.

Știrea este în curs de actualizare

FOTO: OECD


7 comments
  1. Nu este corect! Nu este drept! Sunt cadre didactice care iau 10 la inspecții și nota 2 la examen, iar acum nu va mai exista acel examen. Așadar, un avantaj extraordinar pentru incapabili și leneși! Păi, ce transmiteți ca mesaj pentru elevi cu aceste decizii aberante?,,, Prost să fii, noroc să ai! “? Amânați, nenorociților, examenele, nu lăsați să treacă de aceste examene cei care au ajuns până la 50 de ani fără să fi fost capabili să ia minim 7 la titularizare sau acel minim 8 la definitivat! Noi ceilalți am muncit din greu și am suportat o doză nesănătoasă de stres ca să promovăm . Părinții și elevii au de asemenea acces la astfel de informații. Ce încredere să mai aibă în învățământ în asemenea condiții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesorii noștri să fie flexibili, să văd abordări care să susțină aplicabilitatea teoriei pe care o învățăm, să văd analogii cu situații din viața reală, spune eleva Cristina Pop, care propune cursuri de formare pentru profesori de pe piața internațională „unde putem găsi o varietate mult mai mare, dar și o calitate mult mai bună”

“Cred că profesorii noștri ar trebui să fie încurajați să aplice metode non-formale, însă fără o pregătire în prealabil nu ar fi o soluție fezabilă. (…) Cursurile internaționale sunt greu…
Vezi articolul