OFICIAL Orarul elevilor și copiilor din București, pentru școala online, le va fi trimis acestora de toate școlile și grădinițele până miercuri, 21 octombrie – Planul de măsuri ISMB

5.068 de vizualizări
Foto: © Undrey | Dreamstime.com
Toate școlile primare și gimnaziale, grădinițele și liceele sau școlile postliceale, private sau publice, vor trimite orarul cursurilor online elevilor și copiilor din București, până miercuri, 21 octombrie, potrivit Planului de măsuri aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, document care constituie cadrul normativ la nivelul Capitalei pentru desfășurarea școlii în sistem 100% online.

În condiţiile evoluţiei situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea virusului SARS – CoV 2, în Municipiul Bucureşti, ca urmare a trecerii în scenariul roşu, se impune, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ de stat şi particular, trecerea activităţii instructiv-educative în sistem online, potrivit documentului.

Planului de măsuri în vederea desfăşurării activităţilor instructiv-educative în sistem online în unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti pe perioada suspendării cursurilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până marți, 20 octombrie.

Până pe 21 octombrie, miercuri, este prevăzută “informarea preșcolarilor/elevilor și a părinților acestora asupra modalității de organizare a activității didactice prin intermediul tehnologiei și al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au”.

Tot până pe 21 octombrie, ar trebui să aibă loc “transmiterea, către preșcolari/elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit la nivelul unității de învățământ, precum și a altor informații relevante pentru facilitarea învățării prin intermediul tehnologiei și al internetului”. Responsabilii aici sunt directorii, diriginții, învățătoarele și educatoarele.

În același timp are loc, tot de către responsabuilii de mai sus, și consilierea elevilor/preșcolarilor pentru participarea la școala online.

Până pe 25.10.2020 are loc realizarea Procedurii ISMB privind desfăşurarea online a inspecţiilor şcolare pentru obţinerea gradelor didactice, lucru de care sunt responsabili inspectorii din ISMB. Inspecțiile școlare pot avea loc și online, potrivit inspectorului general asjunct al ISMB.

Profesorii vor fi monitorizați și verificați dacă și cum desfășoară orele online, mai prevede documentul: “Monitorizarea organizării și desfășurării activităților de învățare online, prin realizarea activităţii de inspecţie Graficului Unic de Monitorizare şi Control al ISMB, pentru anul şcolar 2020-2021”.

Foto: © Undrey | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comentarii
  1. Nu pot sa cred ca ministerul trebuie sa decida acest aspect. ma apuca rasul. atunci scolile ce fac?inteleg ca nu au trimis inca orarul? sau ca nu il pastreaza pe cel dupa care lucreaza deja de mai bine de o luna?

  2. Nu inteleg de ce este nevoie de orar online. Exista deja avizat la fiecare unitate un orar, se merge pe el si punct. Cum adica orar online??

  3. În titlul articolului scrie “joi, 21 octombrie”. 21 octombrie este miercuri. Cred mai trebuie să citiți o dată și textul. În rest, numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Elevii de clasa a XII-a care învață în liceele din București și locuiesc în zonele carantinate din Ilfov vor putea merge la simularea Bacalaureatului, anunță cei doi prefecți: „O să le permitem”

Elevii de clasa a XII-a care au domiciliul sau reședința în localitățile aflate în carantină, din județul Ilfov, vor putea merge de luni la școală, pentru simularea Bacalaureatului, dacă învață…
Vezi articolul
refugiati

LISTĂ Mai multe unități de învățământ din București primesc donații pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Inspectoratul școlar din București a întocmit o listă cu produsele necesare și unde pot fi aduse

Pentru că mulți părinți s-au arătat dispuși să ajute cu produse refugiații din Ucraina, Inspectoratul general școlar al Capitalei a strâns informații legate de tipul ajutorului ce poate fi oferit…
Vezi articolul

Plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru întârzierea cu o zi a metodologiei decontării transportului elevilor. Cîmpeanu: Îmi asum și îmi cer scuze acelor elevi care, neștiind că sunt în vacanță, au dorit să meargă la școală și nu au putut să deconteze naveta

Asociația Elevilor din Constanța a depus o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială, împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru…
Vezi articolul