OFICIAL Orarul elevilor și copiilor din București, pentru școala online, le va fi trimis acestora de toate școlile și grădinițele până miercuri, 21 octombrie – Planul de măsuri ISMB

5.087 de vizualizări
Foto: © Undrey | Dreamstime.com
Toate școlile primare și gimnaziale, grădinițele și liceele sau școlile postliceale, private sau publice, vor trimite orarul cursurilor online elevilor și copiilor din București, până miercuri, 21 octombrie, potrivit Planului de măsuri aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, document care constituie cadrul normativ la nivelul Capitalei pentru desfășurarea școlii în sistem 100% online.

În condiţiile evoluţiei situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea virusului SARS – CoV 2, în Municipiul Bucureşti, ca urmare a trecerii în scenariul roşu, se impune, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ de stat şi particular, trecerea activităţii instructiv-educative în sistem online, potrivit documentului.

Planului de măsuri în vederea desfăşurării activităţilor instructiv-educative în sistem online în unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti pe perioada suspendării cursurilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până marți, 20 octombrie.

Până pe 21 octombrie, miercuri, este prevăzută “informarea preșcolarilor/elevilor și a părinților acestora asupra modalității de organizare a activității didactice prin intermediul tehnologiei și al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au”.

Tot până pe 21 octombrie, ar trebui să aibă loc “transmiterea, către preșcolari/elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit la nivelul unității de învățământ, precum și a altor informații relevante pentru facilitarea învățării prin intermediul tehnologiei și al internetului”. Responsabilii aici sunt directorii, diriginții, învățătoarele și educatoarele.

În același timp are loc, tot de către responsabuilii de mai sus, și consilierea elevilor/preșcolarilor pentru participarea la școala online.

Până pe 25.10.2020 are loc realizarea Procedurii ISMB privind desfăşurarea online a inspecţiilor şcolare pentru obţinerea gradelor didactice, lucru de care sunt responsabili inspectorii din ISMB. Inspecțiile școlare pot avea loc și online, potrivit inspectorului general asjunct al ISMB.

Profesorii vor fi monitorizați și verificați dacă și cum desfășoară orele online, mai prevede documentul: “Monitorizarea organizării și desfășurării activităților de învățare online, prin realizarea activităţii de inspecţie Graficului Unic de Monitorizare şi Control al ISMB, pentru anul şcolar 2020-2021”.

Foto: © Undrey | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
  1. Nu pot sa cred ca ministerul trebuie sa decida acest aspect. ma apuca rasul. atunci scolile ce fac?inteleg ca nu au trimis inca orarul? sau ca nu il pastreaza pe cel dupa care lucreaza deja de mai bine de o luna?

  2. Nu inteleg de ce este nevoie de orar online. Exista deja avizat la fiecare unitate un orar, se merge pe el si punct. Cum adica orar online??

  3. În titlul articolului scrie “joi, 21 octombrie”. 21 octombrie este miercuri. Cred mai trebuie să citiți o dată și textul. În rest, numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Organizarea examenelor naționale și aprobarea curriculumului pentru clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate, sunt problemele urgente. Elevii de clasa a IX-a e foarte puțin probabil să aibă manuale în toamnă

Pregătirea și organizarea examenelor naționale, precum și aprobarea curriculumului de clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate și aprobate, sunt problemele urgente ale Educației, a declarat noul ministru,…
Vezi articolul

Începutul școlii umple fast-foodurile. Medicul Gindrovel Dumitra: Masa de prânz ar trebui să existe în toate școlile, accesul la „junk food” să nu fie facil, adolescenții să fie informați și tratați deja ca adulți care iau decizii / Ce spun statisticile

Mâncarea rapidă, de tip fast-food, este la îndemână mai ales pentru adolescenți, odată cu începerea școlii. Plecați de acasă pentru cel puțin 7-8 ore zilnic, aceștia găsesc cam în apropierea…
Vezi articolul

Fazele locale ale olimpiadelor naționale de limba română și de matematică 2024, stabilite în județele Dolj și Neamț de inspectoratele școlare, în lipsa unui calendar anunțat de Ministerul Educației

Mai multe faze locale ale olimpiadelor naționale școlare au fost stabilite de inspectoratele școlare județene (ISJ) din țară, potrivit informărilor de pe site-urile acestora. De exemplu, faza locală a olimpiadei…
Vezi articolul

Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, susține că în cazul de „revolving door” al Ligiei Deca „acel conflict de interese nu este o faptă care să fie imputată din punct de vedere instituțional, ci privește o răspundere personală” / Ministrul Daniel David: Voi analiza proiectul de hotărâre pe trei componente – nevoie, legalitate și componenta etică

Cazul de „revolving door” al fostei ministre a Educației, Ligia Deca, numită prorector la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) la scurt timp după ce a inițiat un…
Vezi articolul

Scăderile de venituri pentru directorii de școli pot apărea din cauza unor erori ale aplicației de salarizare și din faptul că unii au atins maximul prevăzut de lege pentru salarii, susține liderul sindical Marius Nistor

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, spune că problemele cu salariile personalului din învățământ, printre care și scăderi de venituri pentru directori, ar putea avea două motive.…
Vezi articolul