OFICIAL Planurile de învățământ și organizarea anului școlar 2023-2024 pentru elevii de la filiera tehnologică

19.414 vizualizări
Foto: Captură – plan de învățământ
Modalitatea în care este organizat anul școlar 2023-2024 pentru filiera tehnologică apare într-un ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.941 din 7 aprilie 2023. Descarcă la finalul articolului planurile de învățământ pentru filiera tehnologică, an școlar 2023-2024.
  • Potrivit structurii anului școlar 2023-2024, pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024.

Art. 1. — „În anul școlar 2023—2024, pentru clasele a XII-a zi și a XIII-a seral din învățământul liceal — filiera tehnologică, ale căror planuri-cadru de învățământ în vigoare prevăd un număr mai mic de 37 de săptămâni, se aprobă organizarea procesului de învățământ cu menținerea structurii, a numărului total de ore/săptămână și a numărului de săptămâni alocate stagiilor de pregătire practică prevăzute în planurile-cadru de învățământ în vigoare, dar cu reducerea numărului de săptămâni de cursuri pentru disciplinele și modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului școlar 2023—2024, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.800/2023, astfel:

a) pentru clasa a XII-a învățământ zi:

  • (i) 29 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

b) pentru clasa a XIII-a învățământ seral:

  • (i) 29 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică.”
Numărul de săptămâni pentru ceilalți ani, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial

Pentru clasa a IX-a liceu — filiera tehnologică:

  • 34 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 3 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a X-a liceu — filiera tehnologică:

  • 34 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 3 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologică, profil Tehnic și Resurse naturale și protecția mediului:

  • 32 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologică, profil Servicii:

  • 33 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 4 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a IX-a învățământ profesional:

  • 32 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică săptămânală;
  • 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a X-a învățământ profesional:

  • 28 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 9 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a învățământ profesional:

  • 27 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • 10 săptămâni de stagii de pregătire practică.

Art. 3. — „În anul școlar 2023—2024, pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, forma de învățământ seral, cu excepția claselor a XIII-a, se respectă numărul de săptămâni de cursuri stabilit prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.”

Stagiile de pregătire practică în învățământul profesional și tehnic pentru care au optat absolvenții ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore, se desfășoară în perioada propusă de unitatea de învățământ organizatoare și aprobată de inspectoratul școlar, conform structurii anului școlar, cu respectarea vacanțelor, conform art. 8 din ordin.

DOCUMENT Planurile de învățământ pot fi consultate mai jos:
Citește și:
Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Cursurile încep pe 11 septembrie și se încheie pe 21 iunie. Elevii vor avea o vacanță de Paștele ortodox și alte 4 între module

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concursul de directori la București

Ședință PSD organizată într-o școală din județul Iași, a cărei directoare este soția primarului social-democrat – acuză viceprimarul PNL. Inspectoratul Școlar Județean s-a autosesizat „și în acest moment reprezentanții ISJ sunt în unitatea școlară, pentru verificări preliminare”

Viceprimarul unei comune ieșene reclamă că directoarea școlii profesionale a aprobat desfășurarea în școală a unei ședințe de partid. „Astăzi, la Școala Profesională din Fântânele s-a ținut o ședință PSD.…
Vezi articolul

Ludovic Orban contrazice aritmetica: „Oricine spune că dăm mai puțini bani la educație, de fapt, spune o mare minciună”. Oficial alocarea pentru Educație în 2020 va fi cu 976 milioane lei mai mică decât în 2019

Premierul Ludovic Orban a declarat în fața Parlamentului, la angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat pentru anul 2020 că alocarea bugetară pentru Educație, propusă pentru anul viitor, este mai…
Vezi articolul

De ce n-au mers tinerii la vot? Se simt din ce în ce mai puțin reprezentați, figurile politice nu sunt în mediile lor de socializare și au adesea o agendă paralelă cu dorințele lor – analiza Consiliului Tineretului din România

Tinerii se simt din ce în ce mai puțin reprezentați, figurile politice nefiind prezente în mediile lor de socializare și având adesea o agendă paralelă cu dorințele lor, scrie într-o…
Vezi articolul

Universitățile tehnice critică felul cum sunt elaborate, la CNATDCU, standardele minimale pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, pe noua lege / Standardele urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului și adoptate la începutul lui 2024

Procedurile prin care sunt stabilite standardele minimale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, conform noii legi a învățământului superior,…
Vezi articolul