Oficialii s-au răzgândit. Elevii vor purta mască pe toată durata examenelor și cursurilor

16.150 de vizualizări
FOTO: pixabay.com
După ce în urmă cu trei zile Ministerul Sănătății anunța oficial că elevii vor fi exceptați de la purtarea măștii în timpul examenelor și cursurilor, la publicarea Ordinului de ministru în monitorul Oficial, excepția nu mai apare în document. Potrivit surselor Edupedu.ro, obligativitatea purtării măștii în timpul examenelor a fost instituită la presiunea părinților.

Pe 20 mai 2020 într-un comunicat oficial al Ministerului Sănătății era anunțat faptul că „Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă”

În setul de excepții, erau incluși și elevii, dacă medicul școlar decidea asta:

„În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:

 • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare”

În același Ordin de ministru, dar în varianta publicată în Monitorul Oficial excepția privind elevii a fost eliminată.

Pe 2-12 iunie elevii din anii terminali au o perioadă de pregătire și revin opțional la școală. Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie.


17 comentarii
 1. Sa NU se dea examenele cu MASCA! Copii au stat acasa si nu sunt obișnuiți sa stea cu masca pe fata! Vor fi multe situații in care copii vor intra in panica pentru ca nu vor putea sa respire și va scădea puterea de concentrare. Eu prefer sa plătesc o amenda decât masca. Va rugam organizați examenele cu mintea întrucât riscam sa compromitem aceste examene. Dacă nu găsiți o soluție de siguranța atunci găsiți o soluție și echivalati examenele cu notele sau mediile copiilor.

 2. Românilor,nu vă mai alegeți conducători care nu-și iubesc Țara! Pe hoți îi punem în funcții publice iar pe oamenii valoroși ,cu demnitate îi marginalizăm îi obligăm să -și părăsească Țara !!!

 3. Generația de sacrificiu și de experimente tampite făcute pe copiii noștri și pe cadrele didactice. Garantez ca în 20 iunie căldură va fi insuportabila în sălile de clase, elevi vor întra în stare de stres maxima și sufocare la propriu, 4 ore de stat astupat la gura, oxigenul din sânge va scădea drastic ducând la stare de sufocare și lesin. Ce sa mai zic de cei astmatici sarcini. NEBUNIA UNUI SISTEM CORUP

 4. Părinții, elevii și profesorii trebuie să refuze săparticipe la aceasta ,MASCARDĂ!!! Este umilitor , politica nu are principii are doar interese!!!!

  1. Pai daca sindicatele ar face liste de referendum ne am exprima in acest sens, dar ele stau cuminti.Pana atunci mergem asa la scoala, bolnavi cronici, cu masca pe fata, ducem si acasa la bolnavi si batrani…o veselie…

 5. Ce se întâmplă cu acei elevi care au afecțiuni cronice respiratorii? Cum poate un copil cu astm sa stea cu mască la gura 3/ 4 ore ( triajul +durata examenului). Cine garantează pentru sănătatea lor? Ce se întâmplă dacă în timpul examenului, fiind cu acea masca la gura,copilului i se face rău ?înseamnă ca a ratat examenul și se va duce la sesiunea de toamna. Iar cu admiterea la facultate? Sunt mama a unui copil cu astfel de probleme de sănătate și chiar îmi fac griji pentru sanatatea și pentru viitorul lui

 6. Cadrele didactice, dacă își respectă meseria nu ar trebui să participe la BÂLCIUL acesta .Anul școlar este compromis .De trei luni copiii au pierdut legătura cu școala stând în izolare .Au primit de la doamna ministru ,doar SCENARII și DECIZII care au fost schimbate de pe o zi pe alta .Ce valoare au aceste examene ? Sunt jumătăți de diplome de bacalaureat! Copiii ,cei care merg la facultate și cei care merg la liceu ,au lipsă informație . Cum o vor recupera ? Sunt COBAI pentru un sistem de învățământ ,DEPĂȘIT de vremuri , muribund! Păcat ,ar trebui să ne preocupe SĂNĂTATEA COPIILOR și EDUCAȚIA lor . Conducerea acestui minister prin măsurile pe care care le-au luat prin ,incertitudinea și nesiguranța pe care le-a transmis ,nu au ce căuta acolo ,sunt doar omeni politici care nu au decât interese de partid , Aceasta este România educată .

  1. Din pacate sau din fericire, nu sunt profesor de an terminal implicat. Doar imi inchei mediile si atat. Dar daca as fi fost, as fi apelat la sindicat, deoarece am comorbiditati si traiesc cu persoane cu astfel de comorbiditati. Niciun salariu din lume nu-mi va stirbi demnitatea si sanatatea. Inca nu e tarziu ca sindicatele sa faca ceva in acest sens. Fara ca eu, cadrul didactic sa apelez la ele.

 7. Nu suntem de acord cu purtarea mastii in timpul examenelor. Copiii nu se pot concentra, multi purtatori de ochelari s-au plans ca li se aburesc ochelarii. Temperaturile ridicate si purtarea mastii vor crea dificultati in respiratie. Atata timp cat sunt distantati in clasa, nu cred ca e necesar purtarea mastii.

  1. Ca elev de clasa a 12 a eu consider ca trebuie sa purtam masti. Insa este adevarat ca nu putem sa stam 3/4 ore cu masca pe figura. Concluzia sa o trageti voi.

 8. MODIFICARE. Elevii care sustin examenele nationale anul acesta nu mai au voie sa respire in timpul examenelor.

 9. CUM pot fi modificate ordine publicate deja in MO? Este LEGAL? Este CORECT? Este PERMIS? Ce prevad legile in acest sens? Are permisiunea un ministru sa opereze ORICE FEL DE MODIFICARI in functie de CE? Daca este sa extrapolam la nivelul elevului in sala de clasa, ARE UN ELEV PERMISIUNEA SA PROCEDEZE SIMILAR CU MINISTRUL EDUCATIEI IN PRIVINTA UNUI TEST sau EXAMEN? E de bezna mintii!

 10. In ce tara traim? Ne sucim cu legislatia cum visam noaptea? Guvernantii nu au coerenta in gandire, in aplicarea masurilor. Azi e una, maine e alta, ii bulverseaza pe copii, ne bulverseaza pe noi parintii.
  As vrea ca ministrul sanatatii sa stea 3 ore cu masca pe figura, sub stres, sa dea un examen, sa-l vad cat de zen va fi.
  Jalnica tara!

  1. Singura şansă este ca elevii şi/sau profesorii să refuze participarea la examenele organizate în asemenea condiţii.

   1. Chiar nu ne mai aude nimeni? Este absurd sa ii ceri unui copil sa rezolve subiecte de examen cu masca!!!!!!!! Domnilor de la sindicat, unde sunteti cand avem nevoie de dumneavoastra?

    1. Sindicatul doarme, își i-au bani în continuare . Nu le pasă de copii, de riscurile la care se expun aceștia. Știu una și bună, sa dea examen, dar riscurile sunt mari. Nu le pasă. Avem copii de sacrificiu, bulversați după o perioadă de stat închiși în casă, după o legătură întreruptă cu școala, cu chinul de a face lecții on-line . Sunt niște inconștiență la guvernare. Schimbă hotărârile de guvern și ordonanțele de pe o zi pe alta. Nu va e rușine domnilor care ne guvernanți sa vă băgați joc de copii?
     Dacă nu sunteți în stare , plecati!
     Inspirați-vă de la alte țări sa vedeți cum au procedat cu copii din clasele terminale.
     Copii noștri nu sunt copii voștri, iar dacă deciziile pe care luați nu vor fi corecte atunci veți răspunde în justiție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultima zi de școală pentru elevii de clasa a XII-a. Cum arată sfârșitul liceului în 2020, după două luni de lecții online și cu un Bac plin de emoții: „Mie mi-e frică să nu-mi ratez viitorul din cauza temperaturii”

Au trecut două luni de stare de urgență, timp în care elevii au învățat mai mult sau mai puțin online, timp în care diferența dintre copiii cu posibilități, profesorii moderni…
Vezi articolul

Andronescu 2009-2019. Când a desființat Școlile de Arte și Meserii: “liceele tehnologice sunt mai bine pregătite”. Când a văzut rezultatele la BAC 2019: “îi trimitem să învețe o meserie, pentru că nu ne naștem egali”

Anul acesta “îi trimitem pe cei care poate au mai puține abilități teoretice spre a învăța o meserie”, susține ministrul Educației despre absolvenții clasei a VIII-a care acum susțin Admiterea…
Vezi articolul

VIDEO Nu fac online toate orele din orar, ci doar materiile pentru Bac, sunt clasa a XII-a, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor. Motivul: nu toți profesorii au sau nu vin cu laptopul la școală

Nu fac online toate orele din orar, ci doar materiile pentru Bac, sunt clasa a XII-a, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, la emisiunea “Viitor cu clasă”…
Vezi articolul

Scandalul admiterii schimbate – Andronescu: Nu am fost în situația de a publica în Monitorul Oficial / Ministerul Educației: Ordinele au fost transmise spre publicare în Monitor

Declarații contradictorii în scandalul examenelor vocaționale și de limbă amânate și apoi menținute a se desfășura pe 15-17 mai 2019. “Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul

Elevii cer oficial un Corp Național de Experți în Evaluare și sesiuni de formare în evaluare pentru profesori, după greșelile de corectare și numărul record de contestații de la BAC și Evaluarea Națională 2020

“Elevii solicită reforma sistemului de evaluare la examenele naționale, prin înființarea unui Corp Național de Experți în Evaluare și organizarea unor sesiuni de formare pentru profesori”, anunță Consiliul Național al…
Vezi articolul