Olanda mută școala online pentru mai bine de o lună, în cadrul unor măsuri de carantină severă

1.967 de vizualizări
Amsterdam in lockdown / Foto © Dreamstime.com
Olanda s-a adăugat țărilor care apelează la restricții dure în perioada sărbătorilor și mult după aceea, în fața creșterii acelerate a cazurilor de Covid-19. Premierul Mark Rutte a anunțat luni seară intrarea, de la miezul nopții, într-o fază de carantină severă, ce va include închiderea școlilor pentru predarea față în față, potrivit Associated Press.

Începând de miercuri, toate școlile trec la predare online, iar de marți toate magazinele care nu oferă produse esențiale, precum și servicii precum saloanele de cosmetică, săli de sport, dar și instituții precum muzeele și sălile de spectacol se închid. Măsurile au fost decise pentru o perioadă de cinci săptămâni, potrivit sursei citate.

Centrele de îngrijire a copiilor se închid la rândul lor, cu excepția celor care primesc copiii angajaților din sectoarele esențiale.

Perioada de carantină include vacanța de Crăciun, care pentru școlile din această țară durează între 19 decembrie și 3 ianuarie.

În perioada următoare, oamenii sunt îndemnați să nu primească, pe zi, mai mulți de doi musafiri cu vârste de peste 13 ani, număr care crește la 3 musafiri în perioada de Crăciun.

Autoritățile au decis aceste măsuri la doar o zi după ce Germania a luat măsuri similare, dar cu durată mai scurtă. Olanda înregistrează, în prezent, o rată de infectare de aproape 5,5 la mie, fiind una dintre cele mai grav afectate țări din Vestul Europei.

Foto: © Ded Mityay – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Reformă școlară radicală în Franța, care adoptă o lege împotriva separatismului islamic. Școala la domiciliu – limitată strict la cazurile medicale. Macron: „Există un islamism radical care conduce la negarea Republicii” prin ”deşcolarizarea copiilor”, ”îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie”

Legea împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii, cel mai radical proiect de pe teritoriul Franței din 1882 încoace, a fost anunțată vineri de…
Vezi articolul

Dan Petre, D&D Research: Educația financiară ar trebui să înceapă de la 4-5 ani, cu gestionarea jucăriilor. Pentru tineri, banii se convertesc direct în experiențe

Educația finaciară începe, prin programe auxiliare și materii suplimentare, opționale, abia la școală. Pentru unii, chiar dupa 14 ani, spun specialiștii. Potrivit psihologului Dan Petre, fondator al companiei de cercetare…
Vezi articolul