Olanda mută școala online pentru mai bine de o lună, în cadrul unor măsuri de carantină severă

1.993 de vizualizări
Amsterdam / Foto © Dreamstime.com
Olanda s-a adăugat țărilor care apelează la restricții dure în perioada sărbătorilor și mult după aceea, în fața creșterii acelerate a cazurilor de Covid-19. Premierul Mark Rutte a anunțat luni seară intrarea, de la miezul nopții, într-o fază de carantină severă, ce va include închiderea școlilor pentru predarea față în față, potrivit Associated Press.

Începând de miercuri, toate școlile trec la predare online, iar de marți toate magazinele care nu oferă produse esențiale, precum și servicii precum saloanele de cosmetică, săli de sport, dar și instituții precum muzeele și sălile de spectacol se închid. Măsurile au fost decise pentru o perioadă de cinci săptămâni, potrivit sursei citate.

Centrele de îngrijire a copiilor se închid la rândul lor, cu excepția celor care primesc copiii angajaților din sectoarele esențiale.

Perioada de carantină include vacanța de Crăciun, care pentru școlile din această țară durează între 19 decembrie și 3 ianuarie.

În perioada următoare, oamenii sunt îndemnați să nu primească, pe zi, mai mulți de doi musafiri cu vârste de peste 13 ani, număr care crește la 3 musafiri în perioada de Crăciun.

Autoritățile au decis aceste măsuri la doar o zi după ce Germania a luat măsuri similare, dar cu durată mai scurtă. Olanda înregistrează, în prezent, o rată de infectare de aproape 5,5 la mie, fiind una dintre cele mai grav afectate țări din Vestul Europei.

Foto: © Ded Mityay – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, întrebat dacă a citit noul raport “România Educată”: Nu o să comentez / Ligia Deca: Vom face public întreg raportul, odată cu asumarea lui de către Guvern, cel mai probabil miercuri

„Nu o să comentez”, a fost răspunsul lui Radu Szekely, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației la întrebarea dacă a citit noul raport „România Educată”, în cadrul unei conferințe…
Vezi articolul

Dezincriminarea vânzării de lucrări de licență, disertație și doctorate a fost eliminată din textul ordonanței de urgență, în ședința de Guvern de vineri, după ce Edupedu.ro a scris despre introducerea pe ascuns a prevederilor în draftul OUG

Ordonanța de urgență nr 72/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seara, iar forma aprobată în ședința de Guvern este cea din care a fost eliminată dezincriminarea vânzării de…
Vezi articolul
Kitul 'Am grijă de orașul meu', distribuit în școli din București / Foto: Grow Up Romania

Copiii și orașele care îi cresc – Cum pot învăța elevii de clasele pregătitoare, I și a II-a să-și descopere cartierul, istoria locului și să-i respecte pe ceilalți, prin kiturile „Am grijă de orașul meu” create de grupul civic de părinți Grow Up Romania și oferite gratuit în școli din București / Dana Ostacie: Am pornit de la simțul de apartenență la oraș, dorința ca ei să nu fie izolați în drumul acasă-școală

Cum învață un copil să-și dezvolte simțul de apartenență la oraș, să se comporte atunci când iese afară, să-și descopere cartierul și istoria locului în care s-a născut? Zeci de…
Vezi articolul

Precizările Parlamentului European, după ce un eurodeputat italian a declarat că PE ar fi realizat ”ghidul limbajului sensibil” de uz intern care interzice utilizarea termenilor de ”mama” și ”tată”

Parlamentul European informează, într-un comunicat dat publicității, joi, de biroul de la București, că la nivelul instituției există un “glosar intern”, cu scopul asigurării unui limbaj nediscriminatoriu și incluziv, care…
Vezi articolul