Olanda mută școala online pentru mai bine de o lună, în cadrul unor măsuri de carantină severă

1.977 de vizualizări
Amsterdam in lockdown / Foto © Dreamstime.com
Olanda s-a adăugat țărilor care apelează la restricții dure în perioada sărbătorilor și mult după aceea, în fața creșterii acelerate a cazurilor de Covid-19. Premierul Mark Rutte a anunțat luni seară intrarea, de la miezul nopții, într-o fază de carantină severă, ce va include închiderea școlilor pentru predarea față în față, potrivit Associated Press.

Începând de miercuri, toate școlile trec la predare online, iar de marți toate magazinele care nu oferă produse esențiale, precum și servicii precum saloanele de cosmetică, săli de sport, dar și instituții precum muzeele și sălile de spectacol se închid. Măsurile au fost decise pentru o perioadă de cinci săptămâni, potrivit sursei citate.

Centrele de îngrijire a copiilor se închid la rândul lor, cu excepția celor care primesc copiii angajaților din sectoarele esențiale.

Perioada de carantină include vacanța de Crăciun, care pentru școlile din această țară durează între 19 decembrie și 3 ianuarie.

În perioada următoare, oamenii sunt îndemnați să nu primească, pe zi, mai mulți de doi musafiri cu vârste de peste 13 ani, număr care crește la 3 musafiri în perioada de Crăciun.

Autoritățile au decis aceste măsuri la doar o zi după ce Germania a luat măsuri similare, dar cu durată mai scurtă. Olanda înregistrează, în prezent, o rată de infectare de aproape 5,5 la mie, fiind una dintre cele mai grav afectate țări din Vestul Europei.

Foto: © Ded Mityay – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația părinților cere Ministerului Sănătății să ofere date epidemiologice referitoare la copii, înaintea începerii anului școlar / Declarația pe propria răspundere “nu este conformă cu competențele medicale ale părinților”

Federația Națională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) solicită Ministerului Sănătății să ofere, în contextul măsurilor sanitare propuse pentru reînceperea școlii, datele epidemiologice referitoare existente cu privire la…
Vezi articolul

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul