Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba și literatura română, fizică, biologie și limba franceză au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

25.225 de vizualizări
Foto: © Wenling01 | Dreamstime.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Pe site-ul ministerului, regulamentele sunt anunțate treptat de către instituție, iar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, vizează Olimpiada Națională de Fizică, de Biologie, cea Națională de Limba și literatura română, de Limba germană maternă, Limba franceză, Limbi romanice (spaniolă, italiană, portugheză), Olimpiada Națională de Științe socio-umane, concursurile pe meserii pentru învățământul profesional + precizări cu privire la programele de concurs și concursului național de Matematică pentru clasele a V-a – a VIII-a „Olimpiada Satelor din România”, în anul școlar 2022-2023. Documentele pot fi consultate mai jos.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică (anexă inclusă) în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Biologie (anexă inclusă) în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română în anul școlar 2022-2023:

1. Gimnaziu (clasele V-VIII):

2. Liceu (clasele IX-XII):

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de limbi romanice – Limba franceză (anexă inclusă) în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Limba și literatura germană maternă în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de limbi romanice – Limbile spaniolă, italiană, portugheză în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea concursurilor pe meserii pentru învățământul profesional în anul școlar 2022-2023:
  • ​Precizări cu privire la programele specifice pentru concursurile pe meserii pentru învățământul profesional în anul şcolar 2022 – 2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Științe socio-umane în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național de Matematică pentru clasele a V-a – a VIII-a „Olimpiada Satelor din România” în anul școlar 2022-2023:

Foto: © Wenling01 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Olimpiade școlare 2023. Regulamente specifice de organizare, publicate de Ministerul Educației chiar și cu doar 3 zile înainte de o etapă județeană – cazul olimpiadei de chimie (documente)
Olimpiade școlare 2023. Modificări la calendarele oficiale, anunțate într-o erată de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică este mutată duminică, 5 martie. Naționala de Informatică se ține în 1-5 aprilie
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023
Olimpiade școlare 2023. Care sunt concursurile pentru care elevii pot primi bursele de merit și performanță – LISTĂ
LISTĂ Concursuri școlare sportive 2023. Calendarul campionatelor pentru elevi legitimați și cel al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) 2022-2023, publicate de Ministerul Educației
Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației

1 comment
  1. Inspectoarea de engleza Bianca Matei din Constanța sa faca bine sa nu mai puna profesorii de la scoli sa bata orasul si judetul ca sa ii aducă lucrarile de la faza locala. Nu s-a mai pomenit asa ceva la alte materii. Acesta e abuz. In era tehnologiei, pierdem timp pe traseu cu autobuzele si pe jos ca ducem dosarul cu lucrari.Si conform unui program. Ca profesorii nu au ore ca inspectorii, deh. A auzit de scanare lucrări in era tehnologiei? Daca tot pune la indoiala corectura profesorilor, la fel si profesorii pot pune la indoiala corectitudinea de la centru. De unde stim ca nu se intervine pe lucrari?!
    Vrea corectitudine, atunci sa faca faze pe scoala si locala si la franceza. Sa munceasca toti egal. La franceza, pe motiv ca au putini elevi, profesorii trimit elevi direct la judeteana. Pe bune?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Cine o „consiliază” pe doamna Ministru? Subiectele la BAC nu trebuie să fie „grele” sau „ușoare”, ci să verifice cunoștințele. Declarația sa ignoră realități naturale ale copilului

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației Mihaela Popa critică dur catalogarea subiectelor de la Bacalaureat ca fiind „ușoare” de către ministrul Ligia Deca și invocarea de către oficial a…
Vezi articolul
Leonard Azamfirei

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș, senatorul PSD Azamfirei: Este nevoie de o probă unică de Limba și literatură română, independentă de celelalte probe, pentru toți elevii de liceu

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, senator PSD, consideră că la examenul de Bacalaureat este nevoie de o probă…
Vezi articolul

Anca Dragu: În educație rezultatele investirii banilor se văd foarte, foarte greu. Copiii nu votează și atunci această investiție în educație e foarte costisitoare/ Devine o investiție puțin tentantă pentru politicienii care nouă nu ne plac

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că al doilea domeniu ca importanţă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Educaţia, domeniu afectat de lipsa investiţiilor de-a lungul anilor. „Copiii nu…
Vezi articolul