ONG-urile se pot înscrie până la data de 16 februarie 2022 într-un program gratuit pentru dezvoltarea organizațională

270 de vizualizări
Foto: Accelerator ONG
Organizațiile ce doresc să beneficieze de programul de dezvoltare organizațională Acceleratorul de ONG-uri se pot înscrie în etapa de selecție în perioada 26 ianuarie – 16 februarie 2022, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Prin programul Accelerator ONG, 24 de ONG-uri din România active în mediul rural și urban mic sau în domenii, precum tineret, mediu, drepturile omului și educație civică vor fi susținute în mod direct prin sesiuni de mentorat și coaching pentru a dezvolta strategii de creștere și transformare organizațională.

Programul va avea o durată de 16 luni, timp în care organizațiile beneficiare vor trece printr-o evaluare organizațională, vor dezvolta un plan de dezvoltare organizațională și vor pune în aplicare obiectivele agreate împreună cu coach-ul dedicat, în vederea dezvoltării unei activități sustenabile cu impact în comunitate și rezultate pe termen lung, conform anunțului.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea organizațiilor non-profit din România de a implementa procese de dezvoltare organizațională care să ducă la un impact sporit în comunitate, potrivit comunicatului.

Înscrierea în program se realizează prin completarea unui formular de autoevaluare a dezvoltării organizaționale, urmat de completarea formularului de înscriere în program. Organizațiile aplicante vor fi evaluate de către experți în sectorul ONG, iar rezultatele finale vor fi publicate la începutul lunii martie.

Complementar intervenției directe, organizațiile participante la program vor beneficia de o componentă de învățare prin pilotarea a trei cursuri în format MOOC (Massive Open Online Course) dezvoltate în cadrul proiectului, pe tematici precum: Reziliență Organizațională, Comunicare Nonprofit, Bună Guvernanță. „Mai mult decât atât, vor avea ocazia să devină parte dintr-o comunitate online de învățare unde vor putea face schimb de bune practici și învăța unii de la alții. Întregul proces de transformare organizațională se va adapta la nevoile și capacitatea fiecărei organizații, iar toate obiectivele și sarcinile vor fi stabilite de comun acord”, se mai arată în anunț.

“Una dintre cele mai mari provocări ale ONG-urilor din România este legată de sustenabilitatea acestora, iar prin programul de Accelerator intenționăm să oferim asistență complexă și de lungă durată pentru a sprijini beneficiarii să ajungă la următorul nivel de dezvoltare organizațională, cu beneficii vizibile și concrete în comunitățile în care activează”, a spus Răzvan-Victor Sassu, Președinte Asociația Young Initiative, Manager proiect “Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri”.

  • Conform comunicatului, programul Accelerator ONG este o componentă esențială a proiectului “Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri”, derulat de Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Grupul de comunicare strategică al Guvernului, cu privire la închiderea de vineri a școlilor-secții de vot din toată țara: Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de azi prevalează în fața hotărârii Comitetului din București

Grupul de comunicare strategică al Guvernului a explicat astăzi că școlile din București nu-și suspendă mâine, 24 septembrie, cursurile. “Decizia CNSU de azi este cea care prevalează”, a precizat Grupul,…
Vezi articolul

SURSE: Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli, concepute de Universitatea din București / Cîmpeanu: Mulțumesc domnului rector Marian Preda pentru colectivul de profesori care își vor aduce o contribuție esențială la relevanța acestui concurs

Subiectele pentru concursul de directori de școli vor fi realizate de profesori de la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre subiectele care vor fi date la proba…
Vezi articolul