ONG-urile se pot înscrie până la data de 16 februarie 2022 într-un program gratuit pentru dezvoltarea organizațională

304 vizualizări
Foto: Accelerator ONG
Organizațiile ce doresc să beneficieze de programul de dezvoltare organizațională Acceleratorul de ONG-uri se pot înscrie în etapa de selecție în perioada 26 ianuarie – 16 februarie 2022, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Prin programul Accelerator ONG, 24 de ONG-uri din România active în mediul rural și urban mic sau în domenii, precum tineret, mediu, drepturile omului și educație civică vor fi susținute în mod direct prin sesiuni de mentorat și coaching pentru a dezvolta strategii de creștere și transformare organizațională.

Programul va avea o durată de 16 luni, timp în care organizațiile beneficiare vor trece printr-o evaluare organizațională, vor dezvolta un plan de dezvoltare organizațională și vor pune în aplicare obiectivele agreate împreună cu coach-ul dedicat, în vederea dezvoltării unei activități sustenabile cu impact în comunitate și rezultate pe termen lung, conform anunțului.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea organizațiilor non-profit din România de a implementa procese de dezvoltare organizațională care să ducă la un impact sporit în comunitate, potrivit comunicatului.

Înscrierea în program se realizează prin completarea unui formular de autoevaluare a dezvoltării organizaționale, urmat de completarea formularului de înscriere în program. Organizațiile aplicante vor fi evaluate de către experți în sectorul ONG, iar rezultatele finale vor fi publicate la începutul lunii martie.

Complementar intervenției directe, organizațiile participante la program vor beneficia de o componentă de învățare prin pilotarea a trei cursuri în format MOOC (Massive Open Online Course) dezvoltate în cadrul proiectului, pe tematici precum: Reziliență Organizațională, Comunicare Nonprofit, Bună Guvernanță. „Mai mult decât atât, vor avea ocazia să devină parte dintr-o comunitate online de învățare unde vor putea face schimb de bune practici și învăța unii de la alții. Întregul proces de transformare organizațională se va adapta la nevoile și capacitatea fiecărei organizații, iar toate obiectivele și sarcinile vor fi stabilite de comun acord”, se mai arată în anunț.

“Una dintre cele mai mari provocări ale ONG-urilor din România este legată de sustenabilitatea acestora, iar prin programul de Accelerator intenționăm să oferim asistență complexă și de lungă durată pentru a sprijini beneficiarii să ajungă la următorul nivel de dezvoltare organizațională, cu beneficii vizibile și concrete în comunitățile în care activează”, a spus Răzvan-Victor Sassu, Președinte Asociația Young Initiative, Manager proiect “Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri”.

  • Conform comunicatului, programul Accelerator ONG este o componentă esențială a proiectului “Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri”, derulat de Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Elevii din clasele primare și gimnaziu, care au ”abateri de la program”, vor sta mai mult la școală din semestrul 2

Elevii din învățământul primar și gimnazial care au ”rămâneri în urmă de la nivelul clasei”, vor face ore suplimentare, în școală. Declarația a fost făcută miercuri, 2 ianuarie, la Antena 3 de…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

„Universitatea” Google. Gigantul american introduce certificate de competențe digitale, obținute la finalul unor cursuri de 6 luni. Expert american: Companiile mari nu au de ales, trebuie să intre pe piața Educației

Google va oferi cursuri de pregătire profesională pentru mai multe domenii de IT, care vor dura doar șase luni, la finalul cărora, absolvenții vor primi certificate de competențe specifice ce…
Vezi articolul