Opt medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Europeană de Geografie 2024, anunță Ministerul Educației

1.330 de vizualizări
Olimpiada Europeană de Geografie
Premiile lotului de olimpici la Olimpiada Europeană de Geografie 2024 / Foto: Facebook.com
Două medalii de aur, patru de argint și două de bronz pentru elevii olimpici români la etapa europeană a Olimpiadei de Geografie (EGEO), anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook miercuri, 3 iulie.

Olimpiada Europeană de Geografie se organizează în perioada 28 iunie – 4 iulie, la Belgrad, în Serbia, fiind la a X-a ediție.

Anul trecut, elevii care au reprezentat România la EGEO au obținut 4 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz, aducând țara pe locul I în clasamentul pe națiuni

Iată echipa seniorilor la EGEO 2024 și premiile lor:

  • Daniel Nicolae Hanganu, Colegiul Național Iași – medalie de aur
  • Andrei-Ioan Moga, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași – medalie de argint
  • Alex-Darius Topai, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea – medalie de bronz
  • Mihnea-Ioan Șuțoiu, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa – medalie de bronz

Echipa juniorilor și premiile lor la Olimpiada Europeană de Geografie 2024:

  • Cosmin-Ioan Dulgheru, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad – medalie de aur și cel mai mare punctaj obținut la juniori
  • Cristina-Daria Toderici, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttennbrunn” Arad – medalie de argint
  • Andrei-Marius Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argint
  • Paul-Ioan Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argint

Coordonatorii loturilor de elevi sunt profesoara Mihaela Florina Alexandru, inspector în Ministerul Educației și, Mihaela Cornelia Fiscutean, profesoară la Colegiul Național Iași, conform sursei citate.

Ministerul Educației a transmis în același mesaj și „felicitări, copii! Felicitări și recunoștință tuturor celor care sprijină excelența în educație și contribuie la formarea viitorului prin dedicarea și susținerea lor! Mulțumiri părinților pentru sprijinul necondiționat al copiilor!”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Diana Stănculeanu, expert sănătate mentală: Bullyingul este un comportament de violență strategică, nu este spontan, nu este impulsiv. Este foarte diferit de doi copii care se lovesc în curtea școlii într-o pauză și apoi se joacă împreună

Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert în sănătate mentală, spune că “bullyingul nu este un comportament spontan”, ci unul strategic și sistematic. “În bullying avem repetitivitate. Este foarte diferit de doi…
Vezi articolul

DOCUMENT Peste 1.700 de școli ar putea primi până la 200.000 de euro, în prima rundă a programului de combatere a abandonului școlar, cu aproape 700 mai multe decât în estimarea inițială. Depunerea de proiecte a început și durează până pe 13 martie

A început sesiunea de depunere de proiecte pentru școlile care vor granturi prin care să reducă abandonul școlar. Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi –…
Vezi articolul

Ministerul Educației impune activități metodice, până pe 19 aprilie, cu profesorii de discipline de examen. Au prioritate cei care au elevi cu media notelor sub 6 la simularea examenului de BAC 2024 – document

Până pe 19 aprilie, inspectorii care coordonează disciplinele pentru examenul național de Bacalaureat vor organiza activități metodice cu profesorii de discipline de examen, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul

Alexandru Rafila (PSD) cere o carantină la nivel național timp de o lună, cu sprijin de la guvern pentru activitățile afectate. ”Trebuie o reducere a activităților sprijinită de populație / E intolerabil să avem 500 de morți zilnic”

Alexandru Rafila, principalul comunicator al PSD pe domeniul sanitar, a declarat vineri că e nevoie de o carantină națională de o lună, decisă de comun acord cu patronatele și sindicatele,…
Vezi articolul