Orban: Toți elevii vor primi măști la școală, atâtea câte va fi nevoie. Dacă pe 15 septembrie nu va fi risc de îmbolnăvire vom începe școala normal

5.627 de vizualizări
Foto: gov.ro
Toți elevii vor primi măști la școală, atâtea câte va fi nevoie, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat dacă în perioada de revenire la cursuri dintre 2 și 12 iunie a elevilor din ani terminali statul va asigura măști doar pentru elevii care nu au posibilitatea să și le achiziționeze. Șeful executivului a mai declarat în conferința de presă de la Palatul Victoria că ”dacă pe 15 septembrie nu va fi risc de îmbolnăvire vom începe școala normal”.

Declarația premierului referitoare la măștile care vor fi asigurate pentru toți elevii vine după ce pe 29 aprilie tot premierul Ludovic Orban declara statul va asigura măști doar pentru copiii ai căror părinți nu au posibilitatea să le asigure măști, la întoarcerea acestora la școală, în intervalul 2-12 iunie.

Redăm întrebările jurnaliștilor și răspunsurile premierului:

Reporter: Voiam să vă întreb, în contextul celor enunțate de dumneavoastră, dacă anul școlar 2020-2021, dacă aveți vreun scenariu că acest an școlar ne va prinde cu elevii, tot învățând, făcând cursuri online, practic nu în bănci?

Ludovic Orban: Asta va depinde de evoluţia epidemiei.

Reporter: În acest moment, înțeleg că nu există un fel de scenariu?

Ludovic Orban: Sigur că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Din acest motiv, de exemplu, ne gândim la o soluție ca să putem să oferim fiecărui copil, indiferent unde domiciliază, să-i oferim şansa de a avea acces la cursuri online. De asemenea, să ajutăm școlile care nu au echipamentele și tehnica necesare ca să poată să permită organizarea acestor cursuri online. Paza bună trece primejdia rea – așa cum am spus-o. Şi vom fi pregătiți şi pentru această situație. Sigur, dacă la data de 15 septembrie, când încep școlile, nu va exista risc de îmbolnăvire, vom începe școala normal.

Reporter: Şi o singură chestiune aș vrea să vă mai întreb și am terminat. Ați declarat la un moment dat că doar elevii care nu-și pot permite măștile acestea, le pot primi de la școală. Acum, or să vină două săptămâni, perioada 2-12 iunie…

Ludovic Orban: Am spus că vom lua măşti pentru toți, n-am spus că… Deci măști vor fi pentru orice copil care vine fără mască la școală.

Reporter: Câte?

Ludovic Orban: Câte este necesar.

Reporter: Mulțumesc.

Ludovic Orban: De asemenea, pregătim, și aici sigur facem o analiză pe baza anchetelor sociale, pe baza bazelor de date de la AJPIS, să sprijinim cu măști și persoanele care se află sub incidența legii privind venitul minim garantat, anumite categorii de persoane vulnerabile și care nu au resursele pentru a-și putea achiziționa aceste măşti și dacă vom impune obligativitatea avem în plan să susținem aceste persoane vulnerabile prin distribuirea de măşti.


6 comments
 1. Voi chiar nu vedeți câți oameni mor în continuare și credeți că după 15 mai va fi totul frumos și nimeni nu va mai muri nimeni nu se va îmbolnăvi.
  Voi vreți să sustinem examenele chiar și așa , nimeni nu se găndește ce risc mare este .Nimănui nui pasă de părere oamenilor .Parcă cu deciziile pe care le luati trebuia sa fie toata lumea de acord.
  Sigur vom primi măști așa cum au primit și medicii.
  La suceava sunt cele mai multe cazuri și vreți sa mergem sa sustinem evaluarea .
  Nici nu stiti cum invatam .
  Si in plus cursurile online nu sunt !!!!
  Cum sa ne pregatim pentru evaluare can ezte atata oanica , nici nu sti de unde te poti imbolnavi.
  Și dacă se îmbolnăvesc copiii raspundeti voi de ei???

 2. Ce n-ati priceput? Nu au murit suficienți oameni peste 55-60 ani si plus care cer pensii in urmatorii ani. Nu sunt case (tinerii) locuri de munca (majoritatea tinerii) se consuma banii de la sanatate (Cei peste 55 ani) pe care ii pot cheltui guvernanții. Mai zic?

 3. La fel au fost mințiți și personalul medical, că vor primi echipamente de protecție. Dar s-a adeverit a fi o promisiune, în urma căreia s-au infectat foarte mulți! Chiar sunt și decese în rândul lor. Declarația “Deci măști vor fi pentru orice copil care vine fără mască la școală. …. Câte este necesar….” este o farsă elevilor, pentru ca după 2 săptămâni de școală, să nu mai reușească să se prezinte la examenul de bacalaureat și admitere la facultate (unde se organizează concurs)!

 4. Ludovic Orban – Dumnezeul: testarile le-a normat – cand a fost necesar s-au efectuat! Acum si cu mastile s-a terminat: daca va fi nevoie – tot el decide!

 5. Tara arde și baba se piaptănă. Asa și acest personaj (comic uneori, penibil de cele mai multe ori).
  La început a spus ca plafonează prețul măștilor : nu a făcut-o, va primi toată populația măști :nu o face (vor primi numai defavorizații), copiii vor avea toți măști : nu vor avea decât cei rezultați în urma anchetelor sociale, etc.
  MAI VREȚI????

 6. Ha, ha.Hai sa-i trimitem si la primarie dupa adeverinte de venit:)) Statul daca obliga pe toata lumea, sa dea la toata lumea.Punct.Ce atata tura-vura cu anchete sociale? Nu vrea Orban sa ne si imbolnavim selectiv, daca se poate ierarhic, pe categorii sociale si de venit???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce declanșează comportamentul cyberstalkerilor. Diana Ioaneș, psiholog școlar: Stalker-ul, la încheierea unei relații, trăiește un sentiment de abandon exagerat de puternic, reiterat pe fondul unui atașament nesigur din copilărie. Care este forma corectă de parenting care poate proteja victimele

Părinții care doresc să-și protejeze copiii de cyberstalking și cyberbullying „ar trebui să încerce să creeze cu propriul copil o relație de încredere, de susținere, și mai ales în adolescență…
Vezi articolul

Politizarea supremă a noilor inspectorate, prevăzută în proiectul legii educației: directorul general și directorul adjunct ai Direcției Județene de Învățământ încheie, imediat după ce au luat concursul, contract de management cu ministrul educației pe perioada mandatului ministrului

În proiectul legii învățământului preuniversitar România educată, la articolul 165, alineatul 4 prevede că după ce are loc concursul pentru funcțiile de directori generali și directori generali adjuncți ai noilor…
Vezi articolul