Ordonanță de Urgență pentru decontarea a 500.000 de tablete și a materialelor de protecție sanitară cumpărate în școli

474 de vizualizări

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanţă de Urgenţă care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziţiei de 500.000 de tablete şi a materialelor de protecţie sanitară pentru şcoli, scrie G4Media.ro.

„Ordonanţa de urgenţă prevede decontarea achiziţiilor făcute de către autorităţile publice locale sau inspectoratele şcolare judeţene. 500.000 de tablete necesare pentru începutul de an şcolar, iar această achiziţie este în valoare de 100 de milioane de euro. Aşadar, 100 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, bani decontaţi către autorităţile publice locale”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan.

Decontările pentru materialele de protecţie sanitară vor totaliza 50 de milioane de euro.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


4 comments
 1. Când le mai cumpără?
  In octombrie. In ianuarie…
  Cel mai ieftin sistem de teleconferință pt. o singură sală de clasă este 1000 de euro.
  Abia ar ajunge pt. toate sălile de clasă din România dar macar toate scolile ar face un salt spre digitalizare completă ce ne-ar duce la egalitate cu scolile europene.

  Asa avem doar o cheltuire ineficientă a banilor. Vicepriminstrul știe. In 2010, d na, colega cu sotia lui Cucoș, facea exact aceleași matrapazlâcuri. Păcat ca oamenii uită repede trecutul. Si il repetă.

 2. Banii pentru aceste dotari, dar si pentru ajutoare pentru firme sau mariri de salarii in alte domenii cred ca vin, cel putin partial, din banii pentru marirea de salarii din seprembrie a profesorilor, care sunt considerati ultimii fraieri. Cand ai avut in buget acei bani iar apoi destinatia lor a fost schimbata cred ca este inselaciune la adresa unei intregi categorii profesionale. Noroc ca sindicatele stau cuminti si isi incaseaza cotizatiile in continuare! Somn usor, natiune care nu isi respecta profesorii!

 3. Iese 1000 ron tableta, foarte mult pentru ce se vehiculeaza ca s-ar cumpara, cu banii ăștia se poate lua un laptop decent!

  1. 1000 Ron?!Noi să facem sacrificii ca ei să fure cat mai bine!Cică pentru copii!Luăm bani de la profesori și dotam școlile dar de fapt ei fura școlile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Geografia nu este materie de Bacalaureat în ”viziunea Andronescu”. Societatea Română de Geografie: un ministru sau un consilier nu doreşte ca Geografia să formeze conştiințe

O petiție lansată pe internet pentru menținerea Geografiei ca variantă de opțiune pentru examenul de bacalaureat a strâns deja peste 6.500 de semnături. Profesorii au reacționat astfel după anunțul de…
Vezi articolul