(P) BCR și NEXTLAB.TECH distribuie gratuit peste 500 de kituri de robotică în școli

4.356 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
De curând a fost lansată ediția a doua a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării. Concursul este cel mai mare din România, având anul trecut peste 3000 de elevi înscriși. Este destinat elevilor cu vârsta între 8 și 16 ani.

Concursul este gratuit fiind sponsorizat de către Banca Comercială Romană(BCR) în calitate de sponsor principal național. În cadrul concursului se vor distribui gratuit cel puțin 500 de kit-uri de roboți NEXTLAB.TECH oferite de către BCR. De asemenea, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de roboajutor pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs.

Anul acesta, există doi roboți de concurs: MIRO și TECNICUS. Robotul MIRO e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici. TECNICUS este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: LINE FOLLOWER BASIC, LINE FOLLOWER ADVANCED și SUMO. Faza finală se va susține în 21-22 Noiembrie 2020 la Romexpo, București.

În cadrul concursului sunt două faze: faza I care se desfășoară online cu roboți virtuali și faza II care presupune construirea unor roboți fizici NEXTLAB.TECH bazați pe ARDUINO. Trecerea din faza I în faza II se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma NEXTLAB.TECH. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional vor fi selectați beneficirii kit-urilor gratuite.

  • Profesorii care doresc kit-uri gratuite pentru elevii lor sunt invitați să se înscrie, de preferință, până pe 11 Martie 2020.
  • Se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie și orice altă disciplină. Se pot înscrie și învățătoarele și cadrele didactice de la ciclul primar. Elevii se pot înscrie și individual dacă în școala în care învață nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor.

Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”(CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. BCR este sponsor principal național. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Organizatorii sunt în discuții avansate și cu alți sponsori care vor suplimenta substanțial numărul de kit-uri gratuite oferite elevilor.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației, despre transferul la primării al palatelor și cluburilor copiilor, pe care tot ministerul spunea acum 3 luni că refuză să îl facă: Prin noua lege nu se face descentralizarea, ci abia după doi ani de la intrarea în vigoare încep procedurile

„Prin noua lege nu se face descentralizarea. Prin noua lege se prevede că, la doi ani de la intrarea în vigoare a legii, vor fi inițiate aceste procese de descentralizare…
Vezi articolul

Copiii atacați online sau ce facem în caz de Cyber-Mobbing. Sfatul expertului către tineri: nu trimiteți fotografii personale cu tentă sexuală nici măcar prietenului sau prietenei – Deutsche Welle

“Aproape fiecare act de hărțuire care are loc în școli continuă apoi pe Internet”, avertizează Birgit Kimmel, pedagog și coordonatoare a inițiativei europene Klicksafe. Ce pot face părinții, ca să…
Vezi articolul

Doi directori de liceu din Constanța, despre formarea profesorilor să recunoască elevii care consumă droguri: Dacă polițistul nu poate să depisteze un consumator și are nevoie de un test pentru a face acest lucru, mă gândesc cum ar trebui să își dea seama profesorul doar uitându-se la el? / Nu am avut până acum cazuri care să dea o simptomatologie atât de evidentă

Directorul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, Anca Dragomir, nu crede că un curs de formare al profesorilor pentru a depista elevii care consumă droguri, ar rezolva problema…
Vezi articolul