(P) BCR și NEXTLAB.TECH distribuie gratuit peste 500 de kituri de robotică în școli

4.233 de vizualizări
Concurs de robotica / Foto: Nextlab.tech
De curând a fost lansată ediția a doua a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării. Concursul este cel mai mare din România, având anul trecut peste 3000 de elevi înscriși. Este destinat elevilor cu vârsta între 8 și 16 ani.

Concursul este gratuit fiind sponsorizat de către Banca Comercială Romană(BCR) în calitate de sponsor principal național. În cadrul concursului se vor distribui gratuit cel puțin 500 de kit-uri de roboți NEXTLAB.TECH oferite de către BCR. De asemenea, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de roboajutor pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs.

Anul acesta, există doi roboți de concurs: MIRO și TECNICUS. Robotul MIRO e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici. TECNICUS este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: LINE FOLLOWER BASIC, LINE FOLLOWER ADVANCED și SUMO. Faza finală se va susține în 21-22 Noiembrie 2020 la Romexpo, București.

În cadrul concursului sunt două faze: faza I care se desfășoară online cu roboți virtuali și faza II care presupune construirea unor roboți fizici NEXTLAB.TECH bazați pe ARDUINO. Trecerea din faza I în faza II se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma NEXTLAB.TECH. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional vor fi selectați beneficirii kit-urilor gratuite.

  • Profesorii care doresc kit-uri gratuite pentru elevii lor sunt invitați să se înscrie, de preferință, până pe 11 Martie 2020.
  • Se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie și orice altă disciplină. Se pot înscrie și învățătoarele și cadrele didactice de la ciclul primar. Elevii se pot înscrie și individual dacă în școala în care învață nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor.

Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”(CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. BCR este sponsor principal național. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Organizatorii sunt în discuții avansate și cu alți sponsori care vor suplimenta substanțial numărul de kit-uri gratuite oferite elevilor.

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Suntem în mare cacao cu educația românească. Avem grădinițe în care se pun semințele învinovățirii copiilor pe viață, gimnazii unde cresc ca brazii complexele de inferioritate, agresivitatea și bullying-ul între copii, profesori și părinți

Ca să te vindeci sau să ieși din propriul rahat – toate formele de terapie spun – trebuie mai întâi să îl vezi foarte bine, scrie Oana Moraru într-o postare…
Vezi articolul

FSE „Spiru Haret” va demara proteste dacă nu se revine asupra cifrelor de școlarizare, care „vor duce la creșterea abandonului școlar”

„Cifrele de școlarizare trimise către inspectorate vor conduce la creșterea abandonului școlar”, iar dacă ministerul Educației „nu va reveni asupra actului normativ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” va demara…
Vezi articolul

Olimpiada internațională de Matematică pentru Studenți SEEMOUS 2019: Studenții de la Universitatea din București, Politehnica București și Babeș-Bolyai – aur la competiția din Europa de Sud-Est

Șapte studenți din România au obținut medalii de aur la Olimpiada sud-est europeană de matematică 2019 (SEEMOUS 2019). Clasamentul este condus de studenții Dragoș Manea – Universitatea din București, Gyorgy…
Vezi articolul