(P) Înscrierile la grădinița și școala DSBU pentru anul școlar următor sunt deschise, online. Mai ai timp până la final de Aprilie

1.900 de vizualizări
inscriere DSBU
Foto: DBSU
Părinții care doresc să își înscrie copiii pentru anul școlar 2020-2021 la o școală cu predare exclusiv în limba germană, cu profesori detașați direct de către statul german, au încă această oportunitate. DSBU are deschis procesul de înscriere și acesta se desfășoară exclusiv online.
Q: Care este perioada în care părinții pot înscrie copii la DSBU?

Deutsche Schule Bukarest: Înscrierile la DSBU sunt încă deschise și au loc până la finalul lunii Aprilie.

Q: Există o taxă de înscriere? Ce alte costuri mai implică?

Deutsche Schule Bukarest: Există o taxă de înscriere unică, care variază în funcție de nivelul la care este copilul (creșă, gradiniță, școală). În afară de înscriere și contribuția anuală, se mai adaugă un cost pentru manuale și caietele de studiu. Cele trei mese pe zi pe care le primesc copiii (mic dejun, prânz și gustarea de după-masă) sunt incluse în contribuție.

De asemenea, în funcție de programul ales (scurt sau lung) cursurile din afterschool sunt incluse sau nu în contribuție.

Q: Ce documente sunt necesare pentru înscriere?

Deutsche Schule Bukarest: Înscriererea se efectuează în baza unei convenții de școlarizare. Odată cu aceasta, părinții trebuie să aducă certificatul de naștere al copilului, foile lui matricole sau referințele de la instituția de învățământ anterioară, actele de identitate și alte documente relevante (pe care le vor discuta individual, după caz, cu echipa DSBU).

Q: În ce condiții pot părinții să înscriere copilul dacă acesta nu a urmat până la acest moment o școală cu predare exclusivă în limba germană?

Deutsche Schule Bukarest: Copiii sunt invitați să scrie o compunere pe o temă prestabilită în funcție de nivelul de învățământ. Astfel se testează nivelul limbii într-un mod creativ. În funcție de situație se poate da și un test de limbă.

Q: Câte locuri sunt disponibile pentru anul școlar 2020-2021?

Deutsche Schule Bukarest: Locurile variază în funcție de nivelul de învățământ și de clasă. În funcție de numărul de cereri, vom comunica părinților locurile disponibile la momentul cererii.

Q: Cum va avea loc înscrierea în această perioadă când se recomandă izolarea la domiciliu?

Deutsche Schule Bukarest: Înscrierea va avea loc online. Pe site-ul www.dsbu.ro există o pagină dedicată înscrierilor. Acolo părinții interesați pot să își lase datele și vor fi contactați într-un timp foarte scurt.

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) a fost fondată în anul 2007 și este din 2012 una dintre cele 140 de școli germane oficiale în străinătate. Cursurile DSBU urmează programa școlară a landului Baden-Württemberg și se desfășoară în limba germană.

Te mai poate interesa și: Limba germană este nativă pentru 90% dintre profesorii de la Deutsche Schule Bukarest. Avantajele curriculumului german și examenele date de elevi la DSBU
Școala Germană DSBU. Deutsche Schule Bukarest pregătește noul campus, pentru copii de la creșă, până la liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like