Parlamentul European votează joi proiectul legislativ Garanția pentru Copii care își propune să ofere educație și îngrijire gratuită, asistență medicală, accesul la locuințe adecvate pentru copiii din UE

169 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Parlamentul European va da joi votul final privind Garanția pentru Copii, o inițiativă a Comisiei Europene, care își propune să asigure că cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană au acces la asistență medicală, educație, îngrijire, locuințe decente și nutriție adecvată, se arată într-un comunicat de presă.

Garanția pentru Copii vine să ofere fiecărui copil din România și din Uniunea Europeană oportunitatea de a avea acces la un set de servicii cheie: educație și îngrijire gratuită și de calitate pentru copiii mici, activități educaționale și școlare, asistență medicală, accesul la locuințe adecvate și nutriție sănătoasă.

În UE, unul din cinci copii trăiește în excluziune socială, iar în România, circa o treime dintre copii se află, mai ales după pandemie, în risc de excluziune socială sau sărăcie.

Concret, este vorba despre 1,38 milioane de copii care nu au un acoperiș deasupra capului, nu au căldură sau curent electric, nu au mâncare suficientă, acces la tratamente medicale și medicamente, ca să nu mai vorbim de educație, îngrijire sau soluții pentru părinții care vor să meargă la lucru.

Garanția pentru Copii definește ce înseamnă un copil în situație vulnerabilă și cine trebuie ajutat mai întâi: copii fără adăpost, cu dizabilități, din rândul minorităților etnice sau migranți, care se află în sistemul instituțional de îngrijire sau care provin din familii aflate în sărăcie.

Banii vin de la Fondul Social European și Mecanismul de Redresare și Reziliență. Fiecare stat membru va implementa măsuri prin Planurile Naționale de Redresare și Reziliență – PNRR.

Foto: © ArtjazzDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Chiar eram încântată de o astfel de idee.Apoi cand am văzut:migranți,etnii si alte cele m-am liniștit. Nu este pentru cetățenii UE este pentru BLM.Noi nu contăm.De asta strămoșii noștri au îngrășat pământul.in luptele cu turcii,tatarii,de asta au murit în Siberia etc ca sa aiba BLM unde sa vina si sa căpușeze.
    Stiu,știu în 20 de ani noile generatii spalate pe creier or sa faca pantofii BLM-urilor si or sa le mulțumească pentru ca ii onorează cu prezența,nu or sa mai stie ei cine sunt,de unde vin si mai ales datorită căror sacrificii au ei o țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul

Mihnea Boștină, virusolog: În cazul gripei, 20-30% din populație e susceptibilă la infecții într-un an. În cazul SARS-CoV-2 – 100%. Rata mortalității este probabil de cel puțin zece ori mai mare

„Rata mortalității pentru cei care dezvoltă complicații respiratorii sau alte complicații este cam de 50%”, în cazul infecției cu noul coronavirus spune Mihnea Boștină, virusolog la Universitatea din Otago, Noua…
Vezi articolul