Personalul din creșele preluate de Ministerul Educației să nu fie afectat prin pierderea locurilor de muncă și diminuarea salariilor, cer sindicaliștii Sanitas

3.090 de vizualizări
Foto: SANITAS
Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă, scriu reprezentanții Sanitas, după o întâlnire cu secretarul de stat Sorin Ion.

Aceștia spun că au cerut ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă și nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar și nemedical din aceste instituții.

Iar Sorin Ion le-ar fi spus că metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent.

Nu există însă detalii despre ce se va întâmpla cu personalul nemedical.

“Sanitas va monitoriza cu atenție procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaților să fie respectate; în acest sens, solicităm membrilor noștri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii Sanitas din organizațiile de bază și județene pentru a semnala orice neregulă“, scriu sindicaliștii.

Cei de la Sanitas vorbesc chiar despre posibilitatea ca unele posturi să fie pierdute prin acest transfer și anunță că vor participa la negocieri.

“Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții Sanitas din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării membrilor Sanitas să nu fie afectate“, potrivit comunicatului.

Edupedu.ro a scris că doar puțin peste o treime din creșele existente (148 din 395) vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister.

Proiectul de hotărâre cu metodologia de funcționare a creșelor a fost lansat recent în dezbatere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Calendarul de înscriere pentru clasa pregătitoare

“Acolo unde statul nu poate asigura grădinițe, e firesc să apară privatul să suplinească lipsa”, spune ministrul Educației despre faptul că sunt cu 34% mai multe grădinițe private în București decât cele de stat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost întrebată despre faptul că sunt mai multe grădinițe private în București decât cele de stat. Aceasta a răspuns că: “Cererea mare de educație timpurie…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori…
Vezi articolul