Peste 12.000 de elevi din România sub coordonarea a 668 de profesori de gimnaziu și de liceu au participat la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS / Lista celor 65 de SuperBebra de anul acesta, plus rezultatele pe categorii de vârstă (P)

4.567 de vizualizări
Foto: desfășurare competiție programare creativă BEBRAS International Challenge 2023 într-una dintre cele 466 de școli înscrise din România
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ ICDL în România. Anul acesta, Săptămâna BEBRAS s-a desfășurat la începutul acestei luni în toate școlile interesate din țara noastră. Aproape 12.500 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 466 de școli din România au răspuns provocării mondiale BEBRAS și s-au întrecut sub coordonarea a 668 de profesori. Elevii care au obținut punctaj maxim au primit titlul de SuperBebra. Felicitări tuturor!

BEBRAS se desfășoară în luna noiembrie a fiecărui an în peste 55 de țări de pe toate continentele lumii și îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate la standard recunoscut internaţional prin modulul ECDL Computing (Python).

În fiecare an, mii de elevi din România, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoară exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Anul acesta, peste 12.000 de elevi români au răspuns provocării BEBRAS în perioada 30 octombrie – 12 noiembrie, alăturându-se tinerilor din întreaga lume. Cei care au obținut punctaj maxim au reușit să primească diploma de merit SuperBebra.

Lista lor poate fi descărcată de pe site-ul competiției.

Până acum, au participat peste 80.000 de elevi din toată țara la toate ediţiile BEBRAS Romania.

Informaţii despre rezultatele finale BEBRAS Romania sunt disponibile pe bebras.ro 

ECDL/ ICDL – The Digital Skills Standard sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

În România până în prezent, peste 100.000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL Profil Bac.

ECDL/ ICDL are în portofoliu modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

ECDL România este Operatorul Național al licenței ECDL/ ICDL, cu o rețea de peste 800 de centre de instruire și testare acreditate de-a lungul timpului pe întreg teritoriul țării.

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general.

Citește și:

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 09-15 octombrie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre presiunea părinților pentru note mari: Ar trebui să le redăm profesorilor libertatea de a da note elevilor așa cum cred ei că este potrivit, în conformitate cu pregătirea lor pedagogică / Pentru a avea încredere în aceste note, trebuie să avem un sistem mai standardizat

Ministrul Educației admite implicit faptul că există o presiune a părinților asupra profesorilor pentru a le acorda note mari elevilor. Într-un răspuns dat la o întrebare la prezentarea Raportului național…
Vezi articolul

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul

Școala din comuna Viișoara, Botoșani, are nevoie de internet, table și 153 de tablete pentru copiii vulnerabili – niciun elev nu are acces la școala online. Salvaţi Copiii lanseză un mecanism de sprijin pentru şcoli

Școala din comuna Viișoara, Botoșani, are nevoie urgentă de conexiune la internet și tablete pentru copii. Niciun copil nu are acces la școala online, anunță organizația Salvați Copiii, România, care…
Vezi articolul

Material susținut de Simultan

Aproape 400 de mii de elevi nu au primit deloc lapte și produse lactate în școli în 2021-2022, prin “Programul de școli al României”, finanțat cu bani europeni, potrivit Ministerului Agriculturii / Pentru anul școlar în curs încă se mai desfășoară licitații în unele județe, spune un distribuitor de lapte

Aproape 400 de mii de copii nu au primit la școală deloc lapte sau produse lactate, în anul școlar 2021-2022, arată datele Ministerului Agriculturii, la cererea Edupedu.ro. Potrivit Programului pentru…
Vezi articolul