Peste 180 de şcoli din Iaşi au strâns semnături şi cer acordarea a 10% spor de stres pentru personalul auxiliar. Sindicatele ameninţă cu proteste

2.954 de vizualizări
SURSA: USLIP IASI
Personalul auxiliar din peste 180 de şcoli din judeţul Iaşi cere acordarea unui spor de stres de 10% din salariul brut. Potrivit unui mesaj al USLIP Iaşi, “tabelele cu semnături vor fi trimise către: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Camera Deputaților”. Personalul auxiliar din şcoli este format din secretari, administratori, bibliotecari, laboranţi, contabili, informaticieni etc. Aceştia sunt nemulţimiţi după ce la finalul anului trecut cadrele didactice au primit un spor de solicitare neuro-psihică de 10%, de care ei nu beneficiază.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi anunţă că “au fost deja notificate unitățile școlare din județul Iași în legătură cu intenția noastră de a iniția acțiuni în instanță pentru acordarea sporurilor cuvenite conform HG 34 din ianuarie 2018, la care sunt îndreptățiți angajații din zona personalului auxiliar și nedidactic.”

Sindicaliştii anunţă şi proteste:

La nivel județean va fi organizată o acțiune de protest la Prefectura Iași pentru personalul auxiliar, profesorii de la CJRAE și personalul de conducere al unităților școlare, la o dată pe care o vom comunica ulterior“, potrivit mesajului citat.

Potrivit unei adrese trimise în teritoriu de preşdintele  FSLI, Simion Hăncescu, pe 31 ianuarie la sediul Ministerului Educației Naționale a avut loc întâlnirea sindicatelor cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Finanțelor Publice. Sindicaliştii au reclamat problemele identificate în salarizarea personalului din educație, dar și nerespectarea unor prevederi ale Acordului încheiat la data de 29 noiembrie 2018, prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018.

Ministerele au fost reprezentate de secretari de stat, secretar general sau director. Care a fost concluzia pentru personalul auxiliar: 

  • Nu se acceptă acordarea sporului de solicitare neuro-psihică pentru personalul didactic auxiliar.Pentru această categorie socio-profesională trebuie să identificăm alte soluții care să conducă la creșterea veniturilor,” susţine Hăncescu.

FOTO: USLIP Iaşi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Greva profesorilor, invocată de guvernanți ca motiv pentru întârzierea încărcării tichetelor educaționale de 500 de lei, pentru elevi, întârziate mai mult de 8 luni din vina autorităților / Ministrul Boloș: Din cauza grevei au fost amânări la livrarea cardurilor. Luni se vor încărca cardurile

Cei 55.000 de copii vor primi luni, 29 mai, tichetele educaționale de 500 de lei, după cum a transmis pentru Edupedu.ro Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Luni se…
Vezi articolul

Curtea de Conturi: Şcolile din România au primit de la primăriile şi consiliile judeţene doar 0,6% din totalul finanţării pe anul 2016. Echivalentul a 21 de lei pe elev, pe an

Subfinanţarea cronică a Educaţiei şi şcolilor româneşti este reflectată în cel mai recent Raport de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar, în perioada 2014-2016, făcut de Curtea de Conturi. În…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul