Peste 3% din școli și grădinițe nu au autorizație DSP, spune ministrul Educație cu 5 zile înainte de începerea cursurilor

272 de vizualizări
Foto: © Elena Koleva | Dreamstime.com
Peste 3% din unitățile de învățământ preuniversitar nu au încă autorizație DSP (Direcția de Sănătate Publică – n. red.), după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul videoconferinței cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene, cu 5 zile înainte de începerea anului școlar 2022-2023.

„Există 3.3% din numărul total de unități de învățământ preuniversitar care nu au încă autorizațiile DSP, dar se lucrează pentru compensarea aspectelor semnalate de DPS, pentru ca aceste unități de învățământ să obțină autorizația sanitară până la data de 5 septembrie”, a spus acesta.

În cadrul videoconferinței a participat și premierul Nicolae Ciucă. Prim-ministrul a spus că „discutăm de aproximativ 17.872 de unități de învățământ”.

Cîmpeanu a vorbit și despre situația toaletelor neconforme. El a spus că „în acest an vom rămâne cu 100 de școli”, „dacă autoritățile locale folosesc bugetele pe care le-am alocat”: „Un alt capitol ar fi acela de care deja s-a făcut vorbire, toaletele în curte. Dacă autoritățile locale folosesc bugetele pe care le-am alocat, din bugetul Ministerului Educației, am avut această linie bugetară, în acest an vom rămâne cu 100 de școli. Aș vrea să vă spun că în urmă cu 3-4 ani aveam mult peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme. În momentul de față, dacă sub această condiție, și o spun cu maximă onestitate, anul trecut două treimi din bugetul pe care ministerul Educației l-a avut această linie, conformarea toaletelor, s-a întors la bugetul de stat. Ele au fost la autoritățile locale și n-au putut să fie folosite. În opinia mea, e greu de înțeles acest lucru (…)”.

Foto: © Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Avantajele catalogului electronic, explicate de directorul unei școli dintr-o comună din județul Călărași: În afară de note și absențe, părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual

Liviu Moise, profesor de Istorie și directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Unirea (județul Călărași), a explicat pentru Edupedu.ro care sunt avantajele catalogului electronic: „În afară de note și…
Vezi articolul

Școlile trebuie să transmită azi câți elevi încap “distanțați” în clase și de câți învățători și educatori au nevoie sau câte norme în plus sunt la liceu și gimnaziu. Dacă nu încap în clase, o parte din elevii de la V-VII și IX-XI vor face ore online, simultan cu cei de la școală

Ultimatum dat de inspectoratele școlare județene școlilor pentru transmiterea la centru a datelor despre câți elevi încap fizic la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi…
Vezi articolul