Peste 45% dintre şcolile nou construite sau modificate din Vâlcea nu au autorizaţie de securitate la incendiu

136 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Peste 45% dintre clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ din Vâlcea, nou construite sau în care s-au făcut modificări majore, sunt fără autorizaţie de securitate la incendiu, se arată într-un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), prezentat, luni, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, transmite Agerpres, preluat de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, cele mai multe dintre şcolile din judeţ nu au însă nevoie de această autorizare ISU, iar majoritatea celor care sunt obligate să o deţină au totuşi aviz din partea pompierilor. 

„Din totalul de 439 de clădiri (428 clădiri de învăţământ public şi 11 clădiri de învăţământ privat), 76 (70 de învăţământ public şi şase de învăţământ privat) deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 65 (64 de învăţământ public şi una de învăţământ privat) funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Din cele 65 de clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu, pentru 41 s-a emis aviz de securitate la incendiu, iar pentru 24 de clădiri nu s-a solicitat încă aviz de securitate la incendiu. De asemenea, 295 de clădiri nu necesită autorizaţie de securitate incendiu, deoarece au fost puse în funcţiune înainte ca legislaţia să prevadă această obligaţie şi nu le-au fost aduse modificări care să intre sub incidenţa actelor normative ce reglementează această obligativitate”, a precizat inspectorul şcolar general, Mihaela Andreianu.

Citește mai mult pe G4Media.ro


2 comments
  1. Așa lucrează firmele recomandate de partid/politicieni,lucrări necorespunzatoare ,dar la final la recepție totul este perfect doar la parandarat pentru firme și politicieni.

  2. Si la Brasov e la fel, ca sa nu mai zic ca in cladirea unui liceu, renovata din temelii, s-a facut toaleta doar la parter, desi este cladire P+2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din Ilfov trebuie să folosească la ore ghidurile de educație rutieră lansate recent de Ministerul Educației – recomandarea Inspectoratului școlar cu o săptămână înainte ca elevii de a XII-a să termine cursurile

Inspectoratul școlar Ilfov a transmis școlilor din județ o notă prin care le cere să folosească la ore cele 3 ghiduri de educație rutieră lansate recent de Ministerul Educației. Documentele…
Vezi articolul

LISTĂ Consultări angro pe proiectul “România Educată”. Zeci de asociații, agenții, autorități, universități, sindicate și academii – la discuțiile organizate miercuri de Președinție

Câteva zeci de asociații de elevi, studenți, profesori, părinți și ale comunității academice și de afaceri, organizații pentru drepturile copiilor și ale minorităților, mai multe agenții și alte autorități ale…
Vezi articolul

BREAKING Schimbări la Bacalaureat 2025. Calendarul propune ca probele scrise să înceapă în 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă, iar competențele să se dea în iarnă / România modifică structura examenelor naționale din cauza schimbărilor climatice

Examenul de Bacalaureat 2025 ar urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie,…
Vezi articolul